"Clash of the Titans", superproductia mitologica in 3D desfiintata de critici, a reusit sa ocupe primul loc al box-office-ului nord-americain, potrivit cifrelor provizorii publicate duminica sa Exhibitor Relations si citate de AFP.

Abundand de efecte speciale, dar cu un scenariu anemic, fresca realizata de Louis Leterrier a fost calificata de Variety drept un spectacol "foarte anost", care "exploateaza greoi terenul mitologic".

Dar aventurile lui Perseu, interpretate de australianul Sam Worthington, in fata maniei lui Hades, jucat de Ralph Fiennes, au convins publicul american, care a cheltuit 61,4 milioane de dolari pentru a vedea filmul.

"Why did I get married too?", al lui Tyler Perry, cu Janet Jackson pe generic, ocupa locul doi (30 millions de dollars).

Foarte aproape, cea mai recenta productie DreamWorks in 3D, How to train your dragon, cade de pe locul 1 pe 3, cu incasari de 29 milioane dolari (92 de milioane de la lansare).

Un alt nou intrat, "The Last Song" (16 milioane dolari), in care Miley Cyrus interpreteaza rolul unei adolescente rebele care reia relatiile cu tatal sau gratie muzicii, ocupa locul 4, in timp "Alice in Tara Minunilor", regizat de Tim Burton, este pe locul 5, incasari de opt milioane dolari in cea de-a cincea saptamana de rulat pe marile ecrane. In total, filmul lui Burton a incasat peste 300 de milioane de dolari.