Actorul John Forsythe, starul serialelor "Dinastia" si "Ingerii lui Charlie", a carui cariera s-a intins pe parcursul a nu mai putin de 7 decenii de teatru, film si televiziune, a murit la varsta de 92 de ani, dupa o lunga batalie cu cancerul, a anuntat, vineri, familia acestuia, potrivit Reuters.

John Forsythe a incetat din viata joi, in locuinta sa din Santa Ynez, California, din cauza unor complicatii provocate de pneumonia de care suferea de ceva timp. "Din fericire, el a murit la fel cum a si trait, cu demnitate si gratie", a anuntat familia starului, intr-un comunicat.

John Forsythe s-a nascut la 29 ianuarie 1918, în New Jersey. A fost rand pe rand crainic de baseball si profesor de drama, iar cariera sa de actor si-a inceput-o pe Broadway. A jucat in numeroase piese de teatru pentru televiziune, iar in 1965 si-a lansat proria emisiune tv, ""The John Forsythe Show".

Celebritatea internationala avea sa vina insa in anii '70, cand John Forsythe a devenit vocea misteriosului Charles Townsend din serialul "Ingerii lui Charlie". De altfel, John Forsythe si-a "imprumutat" vocea aceluiasi personaj si in cele doua filme de lung-metraj realizate dupa celebrul serial ("Ingerii lui Charlie" - 2000 si "Ingerii lui Charlie: In goana mare" - 2003), acestea reprezentand ultimele sale colaborari cu Hollywood-ul.

Cel mai important rol din cariera sa ramane, insa, cel al baronului Blake Carrington din serialul "Dinastia", pentru care a fost recompensat cu doua Globuri de Aur si mai multe nominalizari la Premiile Emmy.

Familia actorului i-a indemnat pe admiratorii acestuia sa doneze bani pentru American Cancer Society, in loc sa cumpere flori sau sa organizeze alte manifestari, dupa decesul starului care a dus o lupta de patru ani cu cancerul.