Documentarul "Kapitalism - reteta noastra secreta", in regia lui Alexandru Solomon, va rula in cinematografele romanesti incepand cu 23 aprilie. Varianta integrala si inedita a filmului (80 minute) va putea fi urmarita, pentru inceput, in cinematografele din București, Cluj si Constanta.

"Kapitalism-reteta noastra secreta" descrie drumul tarii noastre de la un comunism cu fata urata la o democratie originala de piata. Filmul ii aduna laolalta pe cei mai mari magnati din Romania si incearca sa afle ce i-a manat pe acestia in lupta. Printre personajele din varianta integrala a filmului se numara: Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Padure si Gigi Becali. Acestia pot fi urmariti, in film, intr-o serie de ipostaze inedite – la ei acasa, in reuniuni de afaceri sau in croaziere cu iahtul, fiecare explicand propria reteta a succesului.

O prima varianta a documentarului realizat de Alexandru Solomon, mai scurta si cu mai putine personaje a fost difuzata de televiziunea franco-germana Arte, pe 1 decembrie 2009. Totodata, filmul a putut fi vizionat si pe site-ul televiziunii Arte, timp de 7 zile, acumuland 115.000 vizionari.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanti regizori de film documentar din Romania. In ultimii ani, a semnat regia a peste zece documentare de lung si scurt metraj, printre cele mai importante productii ale sale numarandu-se "Marele jaf comunist" (2004), "Razboi pe calea undelor" (2007) sau "Apocalipsa dupa soferi" (2009).

Documentarul de lung metraj “Kapitalism-reteta noastra secreta“ este o coproductie Hi Film Productions si Seppia, in colaborare cu Arte, RTBF si Neon Rouge Production, realizata cu spriinul Centrului National al Cinematografiei, Centre National de la Cinematographie (Franța), Region Alsace si al Programului Media al Uniunii Europene. La realizarea filmului au participat si: TVR, HBO Romania, Zenith Media si City Cinema Management. Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul filmului.

Trailer "Kapitalism-reteta noastra secreta"