A XXI-a editie a Festivalului international de film de la Ankara s-a deschis miercuri, 10 martie. Cinematografia romaneasca este reprezentata la aceasta editie a festivalului de catre filmul Amintiri din Epoca de Aur, a carui regie este semnata de Cristian Mungiu- Ioana Maria Uricaru- Hanno Hofer- Razvan Marculescu- Constantin Popescu.

Filmul va fi proiectat intr-o ssectiune speciala dedicata filmelor straine de succes din anul 2009. Amintiri din Epoca de Aur va avea trei difuzari, fiind prezent la Ankara cu sprijinul ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul.

Prima editie a Festivalul International de Film de la Ankara a avut loc in anul 1988. In cadrul festivalului au loc atat proiectii de filme cat si concursuri de benzi desenate, expozitii si workshopuri de specialitate. Exista o competitie nationala de lung metraje si documentare, alaturi de o competitie internationala de scurt metraje.

Din 1992 festivalul a inclus si proiectii de filme straine, devenind, ca importanta, al doilea festival de film international din Turcia. La Ankara vor fi prezenti regizori de film, actori si producatori din intreaga lume, avand o excelenta publicitate in media audiovizual.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Film de la Ankara se inchide in data de 21 martie 2010.