Desi mica, firma de productie pe care o conduce Catalin Mitulescu, Strada Film, are cel mai impresionant CV din peisajul autohton: un Palme d'Or pentru scurtmetraj („Trafic”, de Catalin Mitulescu, 2004), un Urs de Aur pentru scurtmetraj („O zi buna de plaja”, de Bogdan Mustata, 2008), Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului si Premiul „Alfred Bauer” („Eu cand vreau sa fluier, fluier” de Florin Serban, 2010), Premiul de interpretare feminina - Dorotheea Petre, acordat la sectiunea „Un Certain Regard” a Festivalului de la Cannes („Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, de Catalin Mitulescu, 2006).

Nascut in 1972, Catalin Mitulescu a studiat regia de film la UNATC. Este autorul scurtmetrajelor „La amiaza”, „Adrian Copilul Minune”, „Bucuresti-Wien, ora 8:15”, „17 minute intarziere” si „Trafic”. A debutat in lungmetraj cu filmul „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, selectionat si premiat in 2006 la Festivalul de la Cannes. A mai produs, in afara titlurilor mentionate mai sus, lungmetrajul de debut al Ruxandrei Zenide, „Ryna”, selectionat si premiat la peste 30 de festivaluri. Este autorul scenariului scurtmetrajului „O zi buna de plaja” si co-scenarist la „Eu cand vreau sa fluier, fluier”. Catalin Mitulescu si Strada Film au lansat pana acum numai tineri regizori - Bogdan Mustata, Florin Serban, Ruxandra Zenide, Alexandru Mavrodineanu.

Catalin Mitulescu pregateste al doilea sau lungmetraj ca regizor, „Un balon in forma de inima”, al carui scenariu l-a scris impreuna cu Bogdan Mustata si pe care tot el il va produce. Tot Strada Film produce si al doilea lungmetraj al lui Florin Serban, „El Rumano”, precum si documentarul „Lumea in patratele”, turnat de Ivana Mladenovic in acelasi timp cu filmarile la „Eu cand vreau sa fluier, fluier”.

Catalin Mitulescu a primit in 2008, din partea Guvernului francez, Ordinul de Cavaler al Artelor si Literelor.