Roman Polanski, aflat in arest la domiciliu in Elvetia, a castigat sambata premiul pentru cel mai bun regizor cu thrillerul politic "The Ghost Writer", la Berlinala, anunta Reuters.

Autoritatile americane cer extradarea lui Roman Polanski sub acuzatia ca a facut sex cu o fata de 13 ani, in 1977.

Premiul a fost primit, in numele lui Polanski, de producatorul filmului, Robert Benmussa, care a declarat ca regizorul "va fi foarte fericit" pentru aceasta distinctie.

Filmul turcesc "Honey", regizat de Semih Kaplanoglu, a castigat surprinzator premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film.

Filmul povesteste istoria emotionanta a unui baiat care se aventureaza in paduri pentru a-si gasi tatal, care isi castiga traiul strangand miere.

"Honey" este a treia parte a trilogiei regizorului Semih Kaplanoglu, in care este descrisa evolutia unui artist din peisajul rural al Turciei.

Starul japoneza Shinobu Terajima a castigat Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din "Caterpillar", unde interpreteaza sotia unui veteran din cel de-al Doilea Razboi Mondial, ramas cu grave dizabilitati.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost impartit de Grigori Dobrygin si Serghei Puskepalis, pentru rolurile interpretate filmul rusesc "How I Ended This Summer".