Este al patrulea film din istoria Hollywoodului care depaseste bariera miliardului de dolari din incasarile obtinute in intreaga lume, dupa "Titanic", "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui" si "Piratii din Caraibe: Cufarul omului mort". Filmul lui Christopher Nolan are opt nominalizari la Oscar. Unul, cel putin, nu are cum sa-l rateze: Oscarul pentru rol secundar masculin.

Cu o zi inaintea galei decernarii Premiilor Oscar, previziunile au atins punctul de fierbere. Deja pe internet circula o falsa lista cu premiile care se vor anunta pe 22 februarie, lista care contine nu doar previziuni foarte bune, ci si antetul Academiei Americane de Film.

Daca CNN numeste "de negandit" un eventual esec postum al lui Heath Ledger la Oscaruri ("daca va fi asa, e de asteptat ca oamenii sa se buluceasca afara din sala si razmerite sa izbucneasca in tara", spune comentatorul cinematografic de la CNN), agentiile de presa anunta noul succes al "Cavalerului negru".

Vineri dupa-amiaza, studioul Warner Bros. a anuntat oficial ca, pana in acel moment, filmul avea incasari de 1.001.082.160 de dolari, mai exact de 533 milioane de dolari in Statele Unite si de 567 in afara granitelor.

Pe locul intai la capitolul incasari continua sa se mentina filmul lui James Cameron, "Titanic", cu 1.8 miliarde de dolari, ceea ce face ca filmul lui Nolan sa ocupe locul secund nu doar in lume, ci si in Statele Unite.