La Gala Premiilor Gopo, editia a treia, anuntata pentru 2 martie, regizoarea Elisabeta Bostan va fi recompensata pentru intreaga sa activitate, dupa Lucian Pintilie si Jean Constantin.

Elisabeta Bostan este cunoscuta ca regizoare de filme pentru copii, dar a fost pentru multi ani decanul Facultatii de Film din cadrul UNATC Bucuresti. Filmografia sa cuprinde 12 lungmetraje - printre care "Veronica", "Veronica se intoarce", "Promisiuni" si "Mama" -, 11 scurtmetraje, 11 documentare si un serial de televiziune.

Cineasta s-a nascut la Buhusi si a absolvit IATC in 1954. Primele filme realizate au fost etnografice, cu care o obtinut mai multe premii. Ulterior, filmele sale au fost premiate la Cannes, Venetia, Namur, Moscova si Teheran.

Elisabeta Bostan a fondat in urma cu aproape 13 ani Festivalul de film studentesc CineMAiubit, care constituie de atunci incoace vitrina celor mai recente productii ale scolii de film nationale si la care s-au lansat, printre altii, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Radu Muntean, Catalin Mitulescu sau Cristian Nemescu.

Anterior, Gala Premiilor Gopo a omagiat cariera cineastului Lucian Pintilie si pe cea a actorului Jean Constantin. In momentul de fata profesionistii din cinematografie vizioneaza si voteaza filmele nominalizate, procedura care se incheie pe 27 februarie.