Cazul cineastului de origine poloneza Roman Polanski, acuzat in 1977 ca a intretinut relatii sexuale cu o minora de 13 ani ia o noua turnura. Judecatorul Peter Espinoza de la Curtea Superioara de Justitie din Los Angeles a declarat ca pana cineastul nu revine in Statele Unite, cazul sau nu poate fi inchis.

Avocatul lui Polanski solicitase ca in eventualitatea hotararii Curtii Supreme de a inchide cazul, pe motivul viciilor de procedura, Roman Polanski sa nu fie nevoit se treaca Oceanul. Dar Peter Espinoza a fost mai ferm si a pus ca data limita de revenire a cineastului pentru audieri in Statele Unite ziua de 7 mai.

Cazul lui Roman Polanski face de mai multe decenii subiectul presei. In 1977, regizorul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale consimtite cu o minora de 13 ani, iar in 1978, dupa ce a petrecut 42 de zile in inchisoare, a reusit sa fuga in Europa. De atunci, el n-a mai revenit in Statele Unite de teama de a nu fi arestat.

Recent, un documentar difuzat pe HBO, "Roman Polanski: Wanted and Desired", aduce in discutie noi elemente in defavoarea judecatorului care s-a ocupat acum 31 de ani de cazul Polanski si care a decedat intre timp.

Roman Polanski are in prezent 75 de ani si locuieste de multa vreme in Franta.