Cristian Mungiu a primit in cadrul unei ceremonii gazduite de British Film Institute din Londra, Premiul BBC Four World Cinema. Din juriul care a decis premiul in acest an au facut parte, printre altii, actorii John Hurt si Adrian Lester.

"BBC este pentru mine un simbol al calitatii, profesionalismului, traditiei si echilibrului", a declarat Cristian Mungiu, citat de bbc.co.uk.

Filmul sau fost preferatului juriului compus din actorii John Hurt si Adrian Lester, regizorul Asif Kapadia si directorul London Film Festival Sandra Hebron, dintr-o lista care a mai cuprins filmele "Persepolis", "Scafandrul si fluturele", "Gomorra" si "Orfelinatul".

O data cu Cristian Mungiu a fost premiat si reputatul cineast german Werner Herzog, pentru intreaga sa cariera, acest premiu fiind acordat pentru prima data in acest an.

Nu e pentru prima oara, insa, cand un film romanesc primeste acest premiu important, acordat de BBC celor mai bune filme straine ale unui an.

"Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu, a primit acelasi premiu in 2007. Anul trecut, BBC Four World Cinema Award a rasplatit pelicula mexicana "Labirintul lui Pan", realizata de Guillermo del Toro.