Cei doi au fost considerati Cel mai bun, respectiv Cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatiile din "Milk", respectiv "Doubt". SAG a mai premiat si intreaga distributie din "Slumdog Millionaire".

Decernarea Premiilor Sindicatului Actorilor Americani, acordate numai interpretarilor dintr-un film de fictiune sau o productie de televiziune, ceremonie desfasurata la Los Angeles, a fost o ocazie pentru cei prezenti de a-si manifesta ingrijorarea fata de tergiversarea negocierilor cu producatorii.

Cum pe covorul rosu au fost in acest an superflue comentariile despre ce rochie poarta fiecare - problemele fiind altele -, multi dintre cei prezenti au spus ca ar fi preferabil ca SAG sa se uneasca cu celalalt sindicat al actorilor, AFTRA.

Heath Ledger a fost desemnat Cel mai bun actor in rol secundar, pentru "Cavalerul negru" iar Kate Winslet a fost desemnata Cea mai buna actrita in rol secundar pentru "The Reader". Si intreaga echipa de cascadori din "Cavalerul negru" a fost premiata la categoria "Stunt Ensemble".

Ca si la Globurile de Aur, Paul Giamatti si Laura Linney au fost desemnati Cel mai bun actor, respectiv Cea mai buna actrita dintr-un film de televiziune sau mini-serie, pentru "John Adams", iar Hugh Laurie ("House") si Sally Field ("Brothers &Sisters") au fost fost premiati la categoria Cel mai bun actor/actrita dintr-un serial dramatic.

Tot similar Globurilor de Aur, Alex Baldwin si Tina Fey au fost premiati la categoria actor/actrita dintr-un serial de comedie.

Premiul pentru intreaga cariera i-a fost acordat in acest an lui James Earl Jones.