Aseara a luat sfarsit, la Sinaia, prima editie a Green Planet Blues, cea dintai manifestare cinematografica ecologica din Romania, la care au participat multi invitati din tara si din strainatate - din domeniul ecologiei, dar si al filmului.

Sesizand importanta unui asemenea eveniment, HotNews s-a implicat ca partener media si a acordat un premiu la concursul destinat tinerilor sub 18 ani. Acestia urmau sa realizeze - indiferent prin ce mijloace (fie si sa filmeze cu telefonul mobil) - un filmulet de sub un minut pe o tema ecologica.

HotNews a fost incantat sa premieze filmul "Plastic Kills", realizat de Adrian Ardelean in care, urmand atmosfera unui film horror, suntem martorii unei pungi rauvoitoare de plastic ce blocheaza vederea unui sofer facandu-l sa comita un accident. Adrian Ardelean va beneficia de un stagiu de pregatire in redactia HotNews.

"Plastic Kills" n-a fost singurul premiant. Marele Premiu (de 1000 de euro) a fost oferit ex-aequo tinerelor Bernadetta Chisarau (Timisoara) si Andreea Mironiuc (Piatra Neamt). O mentiune speciala a primit Andra Purdea. Premiul Cod Verde, constand intr-un stagiu de o saptamana in redactia trustului, i-a revenit constantenei Diana Tatarca, iar Premiul Photon, constand intr-un curs intensiv de fotografie, a fost primit tot de aradeanul Adrian Ardelean.