De vineri, 16 ianuarie, filmul lui Radu Muntean ruleaza in cinematografele din Marea Britanie. Spectacolul de gala are loc maine, la Renoir Cinema din Londra, in prezenta actorilor Anamaria Marinca si Mimi Branescu, precum si a scenaristului Alexandru Baciu. Presa din Albion intampina foarte favorabil filmul.

“Chimia dintre tinerii adulţi are accente acide, este plină de reproşuri şi are forţa unui documentar. O impresionantă piesă de cameră compusă de un regizor care trebuie urmărit” - scrie "The Times", sub semnatura lui James Christopher.

Iar "View London" remarca interpretarea lui Dragos Bucur si "capcana nostalgiei" in care cad cei trei eroi, concluzionand inainte de a recomanda filmul: "Boogie este un film despre maturizare, cu o acurateţe a observaţiei care îşi păstrează cea mai puternică lovitură emoţională pentru o scenă de final perfectă."

Filmul este distribuit de un independent, Dogwoof Pictures, care a mai adus pe ecranele britanice "Non ti muovere", "Buy It Now" sau "Bunny Chow". Filmul lui Radu Muntean a avut premiera mondiala la Cannes, in sectiunea "Quinzaine des Realisateurs", dupa care a inceput o remarcabila cariera festivaliera.

A fost prezentat la Festivalul de la Karlovy Vary, la Festivalul de la Hamptons (SUA) - unde a primit Golden Starfish Awards, Palic (Serbia - unde a primit Premiul Special al Juriului), Rotterdam, Cairo, Namur, TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul – Premiul pentru cea mai bună regie, Sarajevo , Seul, Melbourne, Varşovia, Motovun si Stockholm.