Ca in fiecare an (din ultimii noua), Agentia Champions pune presa de film la treaba, adica la votat cele mai bune filme care au rulat in sali, cele mai bune filme romanesti, cei mai buni actori etc. In acest an, sectiunilor deja consacrate li se adauga doua noi. Rezultatele se vor vedea intre 23 si 29 ianuarie, in cadrul retrospectivei Best Film Fest care va avea loc la cinematografele Studio si Euro Cinema.

Presa de specialitate voteaza in aceste zile pentru ca topurile se primesc pana in 31 decembrie. Cel mai important top pe care il are de alcatuit este cel al celor mai bune filme care au rulat pe ecranele romanesti in 2008, pentru care trebuie sa aleaga 10 filme dintr-un total de aproximativ 170.

Un top de trei pozitii e consacrat Celor mai bune filme europene de pe ecranele romanesti, si tot de trei pozitii e si topul celor mai bune filme romanesti care au rulat pe ecrane in acest an. Cel mai bun actor roman, Cea mai buna actrita romana a anului si Cel mai bun regizor roman sunt alte sectiuni la care, in acest an, optiunile sunt destul de putine.

In premiera, a noua editie a Topurilor anului include doua noi sectiuni - Cel mai bun film independent romanesc si Cel mai bun scurtmetraj romanesc, dar din pacate, din lista de topuri autohtone lipseste documentarul.

Best Film Fest este organizat de Asociatia Film Romania, Agentia Champions, Independenta Film si Asociatia Criticilor de Film din cadrul Uniunii Cineastilor din Romania, cu sprijinul CNC si al distribuitorilor de film.