"Frost/Nixon", "Doubt" si "The Curious Case of Benjamin Button" se numara printre favoritii Globurilor de Aur, care se decerneaza pe 11 ianuarie. Filmul lui Nae Caranfil, "Restul e tacere", nu se numara printre nominalizatele la Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain.

Nominalizarile la Globul de Aur, care, potrivit traditiei, anunta nominalizarile la Oscar, nu au adus surprize prea mari . David Fincher, Ron Howard, Sam Mendes, Stephen Daldry si Danny Boyle sunt nominalizati la categoria Cel mai bun regizor - drama, iar filmele lor - "The Curious Case of Benjamin Button", "Frost/Nixon" , "Revolutionary Road", "The Reader" si "Slumdog Millionaire" - la Cel mai bun film - drama.

Este foarte probabil ca aceasta este lista si din care se va alege Oscarul pentru Cel mai bun film, desi de pe aceasta lista lipseste "Changeling" de Clint Eastwood.

La categoria Cel mai bun actor - drama concureaza Leonardo DiCaprio ("Revolutionary Road"), Frank Langella ("Frost/Nixon"), Sean Penn ("Milk"), Brad Pitt ("The Curious Case of Benjamin Button"), Mickey Rourke ("The Wrestler") , iar la categoria similara feminina Anne Hathaway ("Rachel Getting Married"), Angelina Jolie ("Changeling"), Kristin Scott Thomas ("I've Loved You So Long"), Meryl Streep ("Doubt") si Kate Winslet ("Revolutionary Road").

Globul de Aur pentru Cel mai bun film muzical sau comedie "se joaca" intre: "Burn After Reading" de Ethan si Joel Coen, "Happy-Go-Lucky" de Mike Leigh, "In Bruges" de Martin McDonagh, "Mamma Mia" de Phyllida Lloyd si "Vicky Cristina Barcelona" de Woody Allen.

La Categoria Cel mai bun actor intr-o comedie sau un film muzical nominalizarile sunt: Javier Bardem ("Vicky Cristina Barcelona"), Colin Farrell ("In Bruges"), James Franco ("Pineapple Express"), Brendan Gleeson ("In Bruges") si Dustin Hoffman ("Last Chance Harvey").

La Categoria Cea mai buna actrita intr-o comedie sau musical sortii vor alege dintre: Rebecca Hall ("Vicky Cristina Barcelona"), Sally Hawkins ("Happy-Go-Lucky"), Frances McDormand ("Burn After Reading"), Meryl Streep ("Mamma Mia") si Emma Thompson ("Last Chance Harvey") .

Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain se va decide intre: "The Baader Meinhof Complex" (Germania),

"Gomorra" (Italia), "I've Loved You So Long" (Franta) si "Waltz with Bashir" (Israel). Surprinzator ca la aceasta categorie n-a fost retinut si un alt film francez, "Entre les murs", care a adus in Hexagon primul Palme d'Or dupa 21 de ani.

Si in acest an, pe listele nominalizatilor au intrat foarte multi britanici, de la Sam Mendes si Stephen Daldry pana la Kate Winslet, Ralph Fiennes, Hugh Laurie sau Tom Wilkinson.

Ceremonia de decernare a Premiilor Globul de Aur va avea loc pe 11 ianuarie, cel mai devreme din toata istoria premiilor acordate de presa straina de la Hollywood.

O lista mai larga a nominalizarilor se gaseste aici: http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7777327.stm