In cadrul unei ceremonii amicale desfasurate la Libraria Carturesti, Fundatia "Gellu Naum" a anuntat azi castigatorul "Premiului Gellu Naum pentru expresie poetica", aflat la prima editie. Acesta este scriitorul Serban Foarta.

Prin acest premiu, fundatia doreste sa rasplateasca de acum inainte nu in mod special opera unui scriitor, ci "fapte de natura poetica" ce au ecou si promit sa fie durabile. Pentru Gellu Naum, poeticul nu se regasea numai in poezie.

Serban Foarta a debutat ca poet in volum in anul 1976 si a publicat de atunci peste 20 de volume tiparite - si chiar electronice (pe www.liternet.ro). A tradus din Mallarme, Verlaine, Dali, Apollinaire sau Valery, si a fost distins cu numeroase premii, printre care "Premiul National de Poezie Mihai Eminescu" in anul 2004.

Este una dintre cele mai vii prezente ale vietii artistice romanesti, fiind o personalitate cu totul aparte.

Fundatia Gellu Naum a fost infiintata de Lyggia Naum dupa disparitia, in 2001, a poetului Gellu Naum, iar din consiliul director (care a decis premiul) fac parte: Dan Matei (presedintele fundatiei), Vlad Popa, Simona Popescu, Gheorghe Rasovszky, Dan Stanciu, Alex Leo Serban si Cristina Virtopeanu.