Cea de-a 59-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin incepe in 5 februarie cu cel mai recent film al cineastului german Tom Tykwer. Clive Owen, Naomi Watts si Armin Mueller-Stahl sunt asteptati pe covorul rosu al unei editii care va incerca sa readuca Berlinul la nivelul pierdut in ultimii ani.

"The International" este un thriller a carui actiune se petrece in lumea tranzactiilor financiare. Nu se putea un subiect mai actual pentru Festivalul de la Berlin, care si-a construit in timp reputatia unui festival concentrat pe tematica politica, dar care in ultimii ani a avut un nivel valoric tot mai scazut.

Dupa "Parfumul", Tom Tykwer revine cu o coproductie Marea Britanie-Germanie in care i-a distribuit pe Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Brian F.O'Byrne si Ulrich Thomsen.

Clive Owen interpreteaza rolul unui agent al Interpolului care lupta, impreuna cu un avocat din New York (Naomi Watts), sa scoata la iveala activitatile ilegale ale uneia dintre cele mai puternice banci din lume.

Filmul, care a fost turnat la Berlin, New York, Istanbul si Milano, va fi prezentat in afara competitiei