Pentru cea de-a XVIII-a editie a sa, Festivalul International de Film al Bucurestilor, DaKINO, va prezenta, intre 25 si 29 noiembrie, 12 filme care au facut parte in acest an din sectiunea Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes. Acestea vor fi insotite de directorul artistic al sectiunii, de unul dintre membrii staff-ului Semaine de la Critique si de unul dintre autorii acestor filme.

Cele 12 filme sunt: lungmetrajele de fictiune „Desierto adentro” de Rodrigo Plá (Mexic) si „Snow” de Aida Begic (Bosnia-Herzegovina – Germania- Franta - Iran), documentarul „Mi Vida Dentro” de Lucía Gajá (Mexic), mediumetrajele de fictiune „Ung and falder”/„Young Man Falling” de Martin de Thurah (Danemarca) si „Les Paradis Perdus” de Hélier Cisterne (Franta), precum si scurtmetrajele: „A Espera”/”L’Attente” de Fernanda Teixeira (Brazilia), „Ahendu nde sapukai”/”I Hear You Scream” de Pablo Lamar (Argentina-Paraguay), „Ergo” de Géza M. Tóth (Ungaria), „La copie de Coralie” de Nicolas Engel (Franta), „Next Floor” de Denis Villeneuve (Canada), „Nosebleed” de Jeff Vespa (SUA), „Skhizein” de Jérémy Clapin (Franta).

Nicolas Engel, autorul scurtmetrajului „La copie de Coralie” se numara printre invitatii Festivalului DaKINO. El va face parte din juriul de scurtmetraj fictiune, alaturi de actrita Dorina Chiriac si de cineastul britanic Simon Ellis, care a obtinut anul trecut Trofeul DaKINO pentru filmul „Soft”.

Printre invitati se mai numara si doi reprezentanti ai Semaine de la Critique din Paris, Jean-Christophe Berjon (director artistic) si Remi Bonhomme (responsabil cu parteneriatele si contractele de sponsorizare).

Festivalul DaKINO se va desfasura intre 25 si 29 noiembrie la The Light Cinemas, din complexul Liberty Center (Calea Progresului, nr. 151-171), si se va deschide cu doua documentare de exceptie: „Generation 68” de Simon Brook si „Maradona By Kusturica”.