Decesul actorului Guillaume Depardieu, survenit luni, la o zi dupa repatrierea urgenta din Romania, continua sa socheze opinia publica din Franta, ca si pe cea din Romania. Ziarele franceze acorda spatii ample rememorarii vietii lui Guillaume Depardieu, punctand pe sensibilitatea sa exacerbata, pe personalitatea sa impresionanta, dar si pe trecutul plin de excese cauzat si de relatia dificila cu tatal sau, Gerard Depardieu.

Regizorul filmului "Copilaria lui Icar", Alexandru Iordachescu, si producatorul Dan Burlac se afla in acest moment la Paris. Ei nu au dorit sa faca niciun comentariu, invocand o intelegere temporara avuta cu familia lui Guillaume Depardieu.

Singura media franceza care a beneficiat de o declaratie din partea lui Dan Burlac este Agentia France Presse. Dan Burlac confirma faptul ca actorul fusese spitalizat sambata de urgenta la Bucuresti, pentru ca "avea dificultati de respiratie. A fost dus mai intai la un spital specializat in probleme pulmonare, de unde a fost indreptat spre un alt spital. Am cerut sprijinul Ambasadei Frantei care a facut tot posibilul sa-l repatrieze duminica."

Dan Burlac mai declara ca Guillaume Depardieu "sustinea ca se simte rau din pricina problemelor sale mai vechi, diabet si peritonita, si chiar a primit in timpul filmarii medicamente din Franta."

"A vrut sa faca acest film si a dat tot ce-a putut. Vineri seara, la cina de final, era numai un zambet", mai spune Dan Burlac.

Se pare ca nimeni din echipa n-a banuit ca starea de sanatate a actorului era atat de severa. Dupa glume, muzica, rasete, echipa s-a spart si fiecare a plecat in alta directie, fara sa banuiasca tragedia.

Potrivit unor surse, actorul ar fi suferit si de ciroza. Spre sfarşitul filmarilor din România, Guillaume Depardieu a avut o intalnire cu presa, in cadrul careia a afirmat ca se gandeste constant la moarte. "In familia mea toti am invatat sa murim nobil", spunea. Presentiment? Sfarsitul sau, oricare i-a fost cauza, este o mare pierdere.