Guillaume Depardieu, fiul lui Gerard Depardieu, el insusi actor, a decedat luni la Paris in urma unei pneumonii galopante. In varsta de 37 de ani, Guillaume Depardieu incheiase pe 9 octombrie, la Bucuresti, filmarile la "Copilaria lui Icar", filmul de debut al lui Alexandru Iordachescu.

Conform presei franceze, informatiile despre cauzele mortii actorului sunt concordante. AFP il citeaza pe agentul lui Gerard Depardieu, Artmedia, care afirma ca Guillaume Depardieu ar fi contactat un virus care a dus la o pneumonie fulgeratoare.

Potrivit AFP, care citeaza si un reprezentat al Assistance-publique des hopitaux de Paris, decesul a survenit pe fondul unei "infectii pulmonare contractate in oras".

Avocatul lui Guillaume Depardieu afirma la randul sau, citat de agentia franceza, ca actorul a fost repatriat duminica din Romania, intr-o stare "grava".

Coproductie romano-franceza, "Copilaria lui Icar" vorbeste despre manipularea genetica, urmarind dilema unui judecator, devenit incomplet fizic in urma unui accident, de a accepta sau refuza targul oferit de o companie care vrea sa scoata pe piata un medicament pentru incetinirea imbatranirii.

Guillaume Depardieu venise in Romania insotit de sotia sa si de fiul sau adoptiv.

Fiu rebel al actorului Gerard Depardieu, Guillaume Depardieu suferise un accident in urma caruia i-a fost amputat, in 2003, piciorul drept.

Cu 20 de roluri la activ si un album muzical in pregatire, Guillaume Depardieu a luptat multi ani pentru a se scapa de faima tatalui. Relatiile sale cu Gerard Depardieu au fost mereu incordate.