Consiliul Judetean Alba, impreuna cu Centrul de Cultura "Augustin Bena" si Asociatia Videografilor Profesionisti organizeaza un concurs destul de original pentru Romania si anume un festival de film de scurtmetraj online. Festivalul "Film Scurt - Alba 2008" e deschis si amatorilor, si profesionistilor, precum si unor genuri diferite (documentar, fictiune, religie, traditie si obiceiuri, turism, arte, animatie, campanie anti-drog, educatie, stiinta etc).

O sectiune aparte e dedicata stirilor de televiziune de tip "No Comment", la care sunt asteptati corespondenti, operatori si reporteri ai televiziunilor locale si nationale, cu stiri din acest an.

Filmele au inceput sa fie postate si pot fi votate de catre public. Festivalul s-a deschis pe 15 august, iar pana la 30 octombrie inca se mai pot inscrie filme. Jurizarea online ia sfarsit pe 12 noiembrie, castigatorii fiind anuntati intre 14 si 16 noiembrie.

Exista doua jurii - juriul online (din care poate face parte orice persoana cu varsta de peste 16 ani) si juriul finalei (alcatuit din 50 de membri, desemnati de organizatori).

Premiile sunt extrem de tentante: Marele Premiu e in valoare de 2500 de euro, restul premiilor totalizand 8500 de euro. Vor fi premiati cu 600, 300 si, respectiv, 150 de euro pana si cei mai activi membri ai juriului online.

Site-ul evenimentului este http://www.filmscurt.ro/