Din 16 pana in 18 septembrie, documentaristul Thomas Ciulei este invitat de Institutul Francez sa-si prezinte cel mai recent film, "Podul de flori", precum si doua filme - realizate de alti cineasti - care l-au marcat. Programul se numeste "Carte blanche a..."/"Mana libera lui..." si i-a mai avut pana acum invitati pe Cristian Mungiu, Radu Muntean sau Corneliu Porumboiu.

"Podul de flori", documentarul de lungmetraj care i-a adus lui Thomas Ciulei cele mai prestigioase premii din cariera, va fi prezentat la Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez pe 16 septembrie, de la ora 19:00. Pe 17 septembrie, va fi proiectat filmul "Fantomes", realizat in 2001 de Jean-Paul Civeyrac, iar pe 18 septembrie, de la ora 19:00, documentarul lui Chris Marker, "A.K. Kurosawa", realizat in anul 1985, care spune povestea realizarii ultimului film al cineastului japonez.

Invitarea lui Thomas Ciulei la Institutul Francez nu e intamplatoare. "Podul de flori" intra pe marile ecrane din Romania in 19 septembrie.