Lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru, „Pescuit sportiv”, va participa intre 4 si 13 septembrie la Festivalul International de Film de la Toronto, cel mai important festival de gen din America de Nord. Filmul lui Sitaru, care are premiera in aceste zile la Venetia, a fost inclus de organizatori in sectiunea „Discovery”, destinata tinerelor talente din lumea intreaga, alaturi de 25 de pelicule.

Tot la Toronto, dar in sectiunea „Vanguard”, care cuprinde filme indraznete, ireventioase din punct de vedere stilistic, va fi prezentat si filmul „Pa-ra-da”, de Marco Pontecorvo, care a fost filmat in Romania, co-produs de Romania (prin Domino Film) si care nareaza povestea lui Milou, clovnul care a lasat Franta pentru a lucra cu copiii strazii de la Bucuresti.

O alta prezenta romaneasca o constituie actorii romani din filmul italianului Francesco Munzi, „Il Resto della notte”, si anume Laura Vasiliu, Constantin Lupescu si Victor Cosma. „Il Resto della notte”, a carei premiera mondiala a avut loc in cadrul Festivalului de la Cannes, va fi prezentat la Toronto in sectiunea „Contemporary World Cinema”, alaturi de filme semnate, printre altii de Olivier Assayas, Christian Petzold, Pablo Trapero, Amos Kollek sau Mika Kaurismäki.