Actorul american Bernie Mac, devenit star international gratie personajului Frank Catton din „Ocean 11- Faceti jocurile”, a decedat sambata din pricina unor complicatii survenite in urma unei pneumonii. Actorul avea aproape 50 de ani si suferea de mai multa vreme de sarcoidoza, boala care intrase in remisie, dupa cum anuntase el in 2005. Purtatorul sau de cuvant a afirmat insa ca pneumonia pentru care fusese internat nu avea legatura cu boala sa.

Bernie Mac a devenit cunoscut datorita show-ului TV „The Bernie Mac Show”, difuzat de Fox intre 2001 si 2006, pentru care a obtinut un Premiu Peabody si nominalizari la Globul de Aur si la Premiul Emmy. Anul trecut, actorul i s-a confesat lui David Letterman afirmand in cadrul show-ului acestuia de pe CBS ca planuieste sa se retraga in curand si sa se bucure mai mult de viata.

Printre filmele de pe marele ecran in care spectatorii romani l-au vazut pe Bernie Mac se numara „Ocean 11- Faceti jocurile”, „Ocean 12 – Unsprezece plus una” si „Ocean 13 – Acum sunt 13”, „Bad Santa - Mosul cel rau", „Transformers – Razboiul lor in lumea noastra” si „Charlie’s Angels: Full Throttle - Ingerii lui Charlie: In goana mare”.