Filmul lui Corneliu Porumboiu figureaza pe prima lista, dar regizorul roman a aflat vestea de la HotNews. „Nu stiam ca filmul va fi aratat la Locarno si nici nu l-am cunoscut personal pe Moretti in cele doua zile pe care le-am petrecut la Roma, atunci cand am promovat „A fost sau n-a fost?”. Era plecat din oras”, a declarat regizorul - placut surprins -, pentru HotNews.

Filmul lui Corneliu Porumboiu a fost distribuit cu succes in salile italiene, iar Nanni Moretti a tinut sa-l programeze si la cinematograful al carui proprietar e.

Pe langa „A fost sau n-a fost?”, prima lista de filme mai cuprinde, printre altele, „Riff Raff” de Ken Loach, „Vanya on 42nd Street” de Louis Malle, „Close-up” de Abbas Kiarostami si „La Ville est tranquille” de Robert Guédiguian. Pe cea de-a doua lista figureaza titluri ca: „Iubirile unei blonde” de Milos Forman, „The Rain People” de Francis Ford Coppola si „Lola” de Jacques Demy.

Corneliu Porumboiu se pregateste de un nou lungmetraj, care va fi o poveste de actualitate. El a depus dosarul la concursul de proiecte al Centrului National al Cinematografiei, concurs aflat in desfasurare. Daca va castiga finantare, va incepe filmarile in luna noiembrie a acestui an. Evident, la Vaslui.