Michael Corleone Blanco, singurul fiu al „Nașei cocainei” care n-a fost ucis, s-a declarat impresionat de noul serial „Griselda” al Netflix despre mama sa, chiar dacă a încercat să oprească difuzarea acestuia înainte de data premierei, relatează Business Insider.

Sofia Vergara in rolul Griseldei Blanco in serialul „Griselda” de pe NetflixFoto: LMK / IPA / Profimedia Images

„Este o avalanșă de emoții. Este foarte suprarealist. Nu te voi minți; a fost foarte emoționant. A existat un moment în care mi s-a tăiat respirația”, a descris Michael Blanco serialul ce a avut premiera pe Netflix la sfârșitul lunii ianuarie.

El a făcut comentariile într-un interviu acordat emisiunii „The Real Griselda”, un podcast în 6 părți găzduit de cineastul american Billy Corben, a cărui docuserie Cocaine Cowboys a prezentat-o publicului pe Griselda Blanco în 2021.

„M-am trezit fericit. M-am trezit trist”, i-a mai spus Michael Blanco lui Corben despre impresiile sale din timpul urmăririi noului serial Netflix, cu actrița columbiano-americană Sofia Vergara în rolul mamei lui.

Cu toate acestea, el a spus că crede că povestea seriei ar fi meritat „puțin mai mult”. „Cred că povestea, povestea noastră, universul familiei Blanco, este atât de complex încât ar trebui să îi fie arătat respect când vine vorba de relatarea poveștii sale”, a adăugat el.

Fiul „Nașei cocainei” a găsit și motive de nemulțumire legate de serialul Netflix

Michael Blanco a dat și un exemplu de secvență din serialul Netflix despre care a spus că este „departe de a fi precis”, cel când mama sa este arătată ca având dificultăți în timp ce încearcă să vândă un kilogram de cocaină la Miami în 1978.

„Doamna a fost distribuitorul numărul 1 de cocaină din lume până în 1978. Ea a creat industria. S-ar putea spue că mama a fost prima 'balenă' oficială fiindcă nimeni nu mai avea sute de kilograme. Nimeni nu avea laboratoarele. Ea a creat rutele”, a spus Michael Blanco.

Acesta este singurul fiu în viață al Griseldei Blanco. Fiul mai mare al „Nașei cocainei”, Dixon Trujillo-Blanco a fost împușcat mortal în fața unei băcănii din Medelin în 2012, același an în care a fost asasinată și mama sa în Columbia. Alți doi fii ai ei, Osvaldo și Uber, au fost de asemenea uciși.

Michael Blanco este mezinul familiei, el fiind botezat „Corleone” după celebrul personaj din filmele Nașul bazate pe cartea omonimă a scriitorului american Mario Puzo.

În luna ianuarie Michael Corleono Blanco și soția sa, Marie, au dat în judecată Netflix în Statele Unite, chemând-o în instanță și pe actrița Vergara, afirmând că familia nu a autorizat folosirea imaginii lor în serial. Ei au cerut de asemenea ca lansarea sa să fie blocată, ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

Plângerea acuză însă că Netflix nu s-a consultat cu familia în ceea ce privește realizarea serialului și că s-a bazat pe anecdote ale altor persoane. În plus, Michael Blanco a reclamat că nu a fost compensat de către compania americană de streaming pentru adaptarea poveștii mamei sale, deși nu obiectează față de folosirea imaginii acesteia în Griselda.

Membrii familiei Blanco au obiectat însă față de prezentarea lor în serialul Netflix, motiv pentru care au cerut instanței din Comitatul Miami-Dade să blocheze difuzarea sa. În pofida acțiunii în justiție, Griselda a avut premiera pe Netflix pe 25 ianuarie.

Cine a fost „Nașa cocainei”, a cărei poveste e spusă de serialul „Griselda”

Pe numele ei întreg Griselda Blanco Restrepo, aceasta a fost o traficantă de cocaină care a creat un imperiu vast de infracționalitate organizată și a fost una dintre figurile centrale ale războaielor violente purtate de traficanții de droguri în orașul american Miami în anii 1970 și '80.

Deși multe aspecte ale vieții ei timpurii din Columbia sunt învăluite în mister și au devenit de-a lungul anilor subiectul legendelor urbane, se crede că la vârsta de 11 ani ea a ajutat la răpirea unui băiat pe care l-a împușcat mortal după ce familia sa bogată a refuzat să plătească răscumpărarea cerută.

Când încă era o adolescentă ea s-a căsătorit cu un infractor mărunt cu care a avut 3 copii. Cei doi au divorțat însă în cele din urmă și se crede că Blanco a ordonat asasinarea sa câțiva ani mai târziu.

Blanco a imigrat ilegal în Statele Unite în 1964 unde, alături de un nou soț, traficantul de droguri Alberto Bravo, a pus bazele unei vaste rețele de trafic ce se întindea din Columbia în America de Nord. Ea s-a întors în țara ei natală în 1975 din cauza riscului de a fi încarcerată în SUA.

Ea și-a ucis personal al doilea soț după ce a ajuns la concluzia că fură de la ea și se crede că a ordonat și asasinarea celui de-al treilea, ceea ce i-a atras o altă poreclă faimoasă: „Văduva neagră”.

Porecla de „Nașa cocainei” i-a fost pusă după ce s-a întors în Statele Unite la sfârșitul anilor '70, stabilindu-și baza de operațiuni la Miami. Se crede că în această perioadă ea a ordonat sute de asasinate în cadrul unor dispute care au ajuns să fie supranumite de presa americană „războialele cowboyilor cocainei”.

Potrivit autorităților americane, în cea mai profitabilă parte a carierei sale infracționale Blanco devenise unul dintre cei mai bogați traficanți de droguri din lume. Se crede că ea importa anual în Statele Unite peste 3 tone de cocaină, ceea ce îi aducea venituri lunare de 80 de milioane de dolari.