Actorul american Kevin Spacey a declarat că gigantul de streaming Netflix există datorită lui într-un interviu acordat fostului prezentator FoxNews Tucker Carlson.

Kevin SpaceyFoto: Yuki IWAMURA / AFP / Profimedia

În ciuda faptului că a fost concediat din ultimul sezon al serialului original Netflix House of Cards din cauza acuzațiilor de agresiune sexuală, Spacey a postat un videoclip pe canalul său de YouTube în ajunul Crăciunului, în care apare în rolul personajului său Frank Underwood, politicianul nemilos care a devenit președinte al Statelor Unite prin trădare, înșelăciune și chiar crimă, scrie Forbes.

Anul acesta, Spacey a discutat cu Tucker Carlson despre Netflix și despre alegerile prezidențiale din SUA care vor avea loc anul viitor, într-un interviu intitulat de fostul prezentator TV „O surpriză electorală în Ajunul Crăciunului”.

„De fiecare dată când o persoană deschide aplicația Netflix. Ești acolo într-un fel, ai văzut asta?". a întrebat Carlson, redând sunetul introductiv „tudum" al Netflix.

„Da, știți ce este?". a spus Spacey, apoi a bătut cu pumnul în masă, așa cum face Underwood în „House of Cards".

„Bum, bum. Așa că este bizar că au decis să taie legăturile cu mine doar pe baza unor acuzații, acuzații care acum s-au dovedit a fi false. Pentru că nu cred că există nicio îndoială. Netflix există datorită mie. Eu i-am pus pe hartă, iar ei au încercat să mă bage în pământ”, a spus Spacey.

Spacey, care a rămas în pielea personajul pe parcursul celor peste șapte minute de interviu, a sugerat chiar că va andida la președinție în 2024.

„Cred că am putea fi amândoi de acord că trebuie să aducem din nou niște adulți în cameră, așa că, dacă asta înseamnă să preiau rolul de șef al executivului, este un sacrificiu pe care sunt dispus să îl fac pentru această națiune", a spus Spacey.

„Țara noastră trebuie să nu se mai scuze și să înăsprească legile. Avem atât de mulți oameni care candidează cu atât de multe probleme diferite, cum ar fi controlul armelor, dar să fim sinceri. Mai mulți oameni sunt uciși de trolii online în fiecare zi”, a spus Spacey, potrivit Variety.

Interviul ar putea fi o încercare a lui Spacey de a răspunde la hotărârea judecătorească prin care actorul a fost condamnat să plătească aproape 31 de milioane de dolari către MRC, compania de producție din spatele serialului House of Cards, pentru că a încălcat politica de hărțuire sexuală a Netflix, notează Forbes.

Kevin Spacey a jucat într-un film cu buget redus

Variety a relatat la începutul acestui an că Spacey a primit primul său rol într-un film după acuzațiile de agresiune sexuală în pelicula indie italiană cu buget redus intitulată L'uomo Che Disegnò Dio, în 2022.

Înainte de asta, ultimul rol al lui Spacey a fost în Billionaire Boys Club din 2018, care a fost filmat înainte ca acuzațiile de agresiune sexuală să iasă la iveală. Deși a continuat cu o lansare în cinematografe, a obținut încasări slabe, de 2,8 milioane de dolari la box office.

Carlson l-a mai întrebat pe actorul de la Hollywood când se va întoarce la muncă, la care Spacey a răspuns: „M-am întors la muncă din momentul în care am început să vorbim, Tucker".

Kevin Spacey, exonerat într-un proces din Marea Britanie

House of Cards a fost unul dintre cele mai populare seriale ale Netflix atunci când a fost lansat în 2013 ca unul dintre primele sale seriale originale de streaming.

Spacey l-a interpretat pe președintele american Frank Underwood, avid de putere, până în sezonul 6, când a fost concediat după ce s-a confruntat cu acuzații de agresiune sexuală.

Patru bărbaţi l-au acuzat de agresiune sexuală între 2001 şi 2013, în special din 2004, când era director al teatrului din Londra Old Vic. Cea mai gravă acuzaţie la adresa actorului este cea a unui bărbat care l-a acuzat că l-a „drogat” şi că a întreprins activităţi sexuale cu el în timp ce dormea.

El a negat acuzațiile, iar în 2022 a fost găsit nevinovat într-un proces de agresiune sexuală în New York. În 2023, Spacey a fost exonerat de acuzațiile de agresiune sexuală într-un proces din Marea Britanie.