Netflix a anunțat că ultimul sezon al serialului „The Crown”, una dintre cele mai populare serii din istoria platformei americane de streaming, va fi difuzat în două părţi la finalul acestui an, relatează The Hollywood Reporter și News.ro.

Dominic West in rolul printului Charles in „The Crown”Foto: SWNS / Profimedia Images

Prima parte, ce va fi lansată pe 16 noiembrie, o va avea din nou pe actrița australiană Elizabeth Debicki în rolul prinţesei Diana alături de Dominic West în rolul Prinţului Charles. Imelda Staunton îşi continuă domnia ca Regina Elisabeta a II-a alături de Jonathan Pryce (Prinţul Philip) şi Lesley Manville (Priţesa Margareta).

Se întorc şi Salim Daw (Mohamed Al Fayed) şi Khalid Abdalla (Dodi Fayed). Debutează Rufus Kampa (Prinţul William) şi Fflyn Edwards (Prinţul Harry).

Ultimul sezon acoperă evenimente din 1997 până în 2005 şi se concentrează pe mandatul lui Tony Blair (Bertie Carvel).

Primele patru episoade (Partea 1) descriu relaţia care înfloreşte între Prinţesa Diana şi Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu maşina care a adus cu sine consecinţe devastatoare. Producătorii serialului au anunțat deja că vor trata cu delicatețe acest subiect.

„The Crown” se va încheia în decembrie anul acesta

Ultimul capitol, care va fi lansat pe 14 decembrie, este spus în şase episoade. Prinţul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton în urma morţii mamei sale, deoarece monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice.

Când ajunge la Jubileul de Aur, regina reflectă asupra viitorului monarhiei prin căsătoria lui Charles şi Camilla şi începuturile unui nou basm regal odată cu William şi Kate. În partea a doua, vor fi Ed McVey şi Luther Ford în rolurile prinţului William şi ale prinţului Harry.

Li se va alătura Meg Bellamy în rolul lui Kate Middleton. Acestea vor fi roluri de debut pentru toţi cei trei actori.

Serialul este unul dintre cele mai premiate din istoria Netflix

De când este difuzat de Netflix în 2016, The Crown a fost nominalizat şi a câştigat mai multe premii, inclusiv 15 nominalizări la BAFTA, 10 nominalizări la Globul de Aur (inclusiv 4 victorii), 69 nominalizări la Emmy în cinci sezoane (cu 21 de premii în patru sezoane).

Însă el a fost și ținta unor critici virulente în Marea Britanie din cauza modului adesea deloc măgulitor în care este prezentată familia regală și a faptului că prezintă evenimente fictive ca și cum s-ar fi întâmplat în realitate.

Din cauza acestor critici Netflix a adăugat anul trecut un mesaj de avertizare sub trailerul serialului, explicând că este o operă „fictivă” inspirată din evenimente reale.

The Crown a fost unul dintre primele seriale „virale” ale Netflix după lansarea sa în 2016, contribuind la succesul uriaș de care s-a bucurat compania americană de streaming.