Festivalul Internațional de Film București (BIFF) 2023 a reunit peste 11.000 de oameni, în patru locații din București, în perioada 15-22 septembrie.

Festivalul Internațional de Film București Foto: Festivalul International de Film Bucuresti

BIFF 2023 a avut loc în Sala Mare - ARCUB, Cinema Muzeul Țăranului, CREART - Grădina cu filme și Cinema Union.

„Timp de 8 zile, publicul BIFF 2023 a avut ocazia să se bucure de o gamă largă de genuri cinematografice, de la drame intense și povești emoționante până la documentare provocatoare. Calitatea selecției filmelor a fost recunoscută pentru diversitatea și relevanța tematică a operei prezentate, contribuind la experiența memorabilă a festivalului”, transmit organizatorii.

Cei care au participat la Festival au avut parte de o selecție variată de peste 30 de filme, din 10 țări. Filmele au făcut parte din următoarele secțiuni:

  • Competiție (Past Lives, A good Place, Disco Boy, Inside the Yellow Cocoon, The Sweet East, Tigrul, Totem);
  • Panorama (Asteroid City, Caravaggio's Shadow, Here, Il Boemo, The Breaking Ice, El Eco);
  • Autori Români (Lungmetraje - Arsenie.Viața de Apoi, Boxing with Myself- avanpremieră, Castelul Crăiței, Comoara pierdută –Egregora și Playback;
  • Scurtmetraje – Appalachia, Eu contez, Remote, Roz și Vin îndată);
  • Istorie și Cinema (Între Chin și Amin, Ultima Transhumanță, Valea Orbilor și Vocea Ludmilei);
  • Vocea Tinerilor (Who Killed Kenya) și filmul de închidere al BIFF 2023, La Bête.

În cadrul BIFF 2023 au avut loc și dezbateri între public și creatorii de film, critici și actori.

  • „Pe lângă proiecțiile de filme, BIFF 2023 a oferit, ca de obicei, o platformă de dezbatere și dialog între creatorii de film, critici, actori și public. Am avut privilegiul de a găzdui numeroase discuții și prezentări care au adus în lumină subiecte importante și provocatoare din lumea filmului, sesiuni de Q&A susținute de personalități internaționale din domeniu precum: regizorul italian Giacomo Abbruzzese, regizorul Gunnar Bergdahl - președinte al Juriului BIFF 2023, regizorul Nathan Lauer împreună cu echipa sa care a stat în spatele filmului Who Killed Kenya, Nathan Lauer, regizoarea Lila Avilés, regizoarea Katharina Huber, Dejan Petrović – Critic de film, Iulia Rugină - regizoare și scenaristă și, nu în ultimul rând, Catrinel Dănăiață – regizoare și scenaristă”, au mai transmis organizatorii.