Filmul „The Boogeyman” (Baubaul), pe care regizorul Rob Savage îl descrie drept cea mai terifiantă adaptare după Stephen King din toate timpurile, va avea premiera în cinematografe vineri, relatează Agerpres.

Secventa din „The Boogeyman”Foto: 20th Century Studios / AFP / Profimedia Images

În contextul unei multitudini de versiuni cinematografice recente ale celor mai cunoscute romane semnate de Stephen King, realizatorii The Boogeyman și-au asumat adaptarea unei povestiri mai puţin cunoscute, publicată iniţial în 1973 în revista „Cavalier” şi inclusă ulterior în colecţia de povestiri din 1978 „The Night Shift”.

Pelicula este regizată de Rob Savage (''Host''-2020), pe un scenariu semnat de Scott Beck, Bryan Woods (''The Quiet Place'') şi de Mark Heyman (''Black Swan'') şi îi are în distribuţie pe Sophie Thatcher, Chris Messina, Vivian Lyra Blair, Marin Ireland, David Dastmalchian.

The Boogeyman va fi un adevărat hit horror dacă e să-l credem pe regizorul Rob Savage, care şi-a dovedit deja afinitatea pentru acest gen cinematografic prin filmele Host (2020) şi Dashcam (2021) şi care a declarat într-un interviu pentru revista SFX că pelicula va fi adaptarea după Stephen King cea mai înfricoşătoare din punct de vedere vizual din toate timpurile.

„Evident, 'The Shining' este cea mai terifiantă adaptare după Stephen King. Dar nu cred că a mai existat o adaptare după King atât de înfricoşătoare vizual ca acest film”, a spus regizorul, potrivit gamesradar.com.

„Filmul atacă materialul sursă într-o manieră diferită de celelalte adaptări după King. Am dorit să ofere sentimentul fidelităţii faţă de scrierile lui. Eu şi (coscenaristul) Mark (Heyman) ne-am întors mereu la ardoarea personajelor pe care o simţi în romanele lui King. Chiar şi când subiectul este întunecat, există acel licăr de speranţă. El nu e un scriitor cinic”, a mai spus regizorul.

Despre ce este povestirea și filmul „The Boogeyman”

The Boogeyman spune povestea a două surori, Sadie Harper, o elevă de liceu, şi sora ei mai mică, Sawyer, care nu şi-au revenit încă după moartea mamei.

Distrus de propria durere, tatăl lor, Will, psiholog de profesie, nu le oferă nici sprijinul, nici afecţiunea pe care fetele încearcă să o revendice de la el. Când un pacient disperat apare pe neaşteptate la uşa familiei, lasă să intre în casă o entitate terifiantă, care tiraniza familiile şi se hrănea cu cele mai mari suferinţe ale lor.

The Boogeyman s-a dovedit deja prea înspăimântător pentru unii, iar filmul a trebuit modificat la montaj pentru a mai reduce din emoţii.

„Prima dată când apare creatura, publicul a ţipat atât de tare (...), încât a ratat cu desăvârşire următoarele replici”, a dezvăluit Savage recent. „Aşa că a trebuit să refacem montajul şi să adăugăm 45 de secunde de umplutură astfel încât publicul să nu piardă nicio informaţie esenţială”, a adăugat el.

Deşi iniţial filmul urma să fie lansat exclusiv pe platforma Hulu, The Boogeyman va fi lansat în schimb în cinematografe, inclusiv cele din România vinerea aceasta, pe 2 iunie, un fenomen care a devenit tot mai întâlnit în cazul peliculelor iniţial menite a fi lansate în streaming.

Înainte de a ajunge în cinematografe, filmul a fost proiectat la CinemaCon 2023, pe 26 aprilie 2023, la Caesar's Palace în Las Vegas, Nevada.

În cariera sa prolifică de aproape cinci decenii, Stephen King a publicat peste 60 de romane şi mai bine de 200 de povestiri, adaptate în peste 50 de filme sub bagheta regizorală a unora dintre cei mai talentaţi regizori