Trei noi filme de lungmetraj care se desfășoară în universul „Războiul Stelelor” sunt în lucru, inclusiv unul care se va desfășura la 15 ani după ultima trilogie, în care actrița britanică Daisy Ridley își va relua rolul Rey, a anunțat vineri LucasFilm la o convenție organizată la Londra, potrivit AFP.

„The Mandalorian”, cel mai popular serial „Star Wars” al DisneyFoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia Images

Fiecare dintre ele va fi lansat la o dată diferită, a declarat Kathleen Kennedy, președinta studioului cumpărat de Disney în 2012, înainte de a le ura bun venit regizorilor lor la „Star Wars Celebration”.

Continuarea filmului „Ascensiunea lui Skywalker” (2019) a fost încredințată regizoarei pakistaneze Sharmeen Obaid-Chinoy („Miss Marvel”).

Sharmeen Obaid-Chinoy, care a câștigat două premii Oscar pentru documentare (categoria scurtmetraj) care denunță violența împotriva femeilor, va deveni prima femeie care va regiza un film din legendara franciză de la crearea acesteia de către George Lucas în 1977.

Acest statut ar fi trebuit să îi revină regizoarei din „Wonder Woman 1984”, Patty Jenkins, dar filmul ei „Rogue Squadron”, anunțat în 2020 pentru 2023 de Disney, pare să fi fost pus în așteptare, după cum a anunțat revista americană Variety în luna martie.

James Mangold, care se află deja la cârma celui de-al cincilea film Indiana Jones, celălalt succes major al LucasFilm, va reface apariția Jedi în lungmetrajul său, potrivit lui Kathleen Kennedy.

Iar Dave Filoni („The Mandalorian”, „Ahsoka”), un veteran al galaxiei foarte, foarte îndepărtate, „va orchestra războiul care se intensifică între rămășițele Imperiului” și Noua Republică, a adăugat ea.

Anunțurile au fost primite cu căldură de publicul format din aproximativ 5.000 de fani, care nu au mai văzut un film din saga lor preferată în cinematografe din 2019.

Disney a cumpărat Lucasfilm și franciza sa pentru 4 miliarde de dolari în 2012 și a început imediat producția unei noi trilogii și a filmelor derivate „Solo” și „Rogue One”, înainte de a pune frână ambițiilor sale pe marele ecran.

Gigantul din domeniul divertismentului s-a orientat apoi mai mult către seriale TV pentru a-și alimenta oferta de streaming, Disney+.

Deși niciun serial nou nu a fost anunțat vineri, fanii au putut descoperi primele imagini din „Ahsoka”, așteptat în august pe platformă, din „Skeleton Crew”, un serial cu Jude Law, prezent la Londra, din „The Acolyte” sau din cel de-al doilea sezon din „Andor”.