Keanu Reeves joacă rolul unui bărbat puternic și tăcut în „John Wick 4”. Actorul rostește doar 380 de cuvinte în tot filmul, care durează trei ore. În cea de-a patra parte a thriller-ului de acțiune, cu o durată de 169 de minute, Reeves rostește foarte puține replici, aproape o treime dintre acestea fiind formate dintr-un singur cuvânt, cum ar fi „da”, scrie The Independent.

Keanu ReevesFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Într-o analiză realizată de The Wall Street Journal, autorii spun că „aproximativ 10% dintre replicile lui Wick sunt prezentate în trailerul filmului, ceea ce îl face pe erou să pară foarte tăcut”. Wick spune mai multe în acel filmuleț de 2 minute și jumătate decât în primele 25 de minute ale filmului.

Reeves și-a scos jumătate din replicile inițiale

Reeves a intervenit asupra rolului său și a replicilor pe care le are. Regizorul Chad Stahelski a explicat că Wick, care este un asasin legendar în lumea interlopă a criminalilor, are foarte puține replici deoarece Reeves „a eliminat aproximativ jumătate din dialogul scris pentru personajul său în scenariul inițial”.

În cea de-a patra parte, cea mai lungă replică de dialog pe care o are Reeves este într-o scenă cu colegul său, Hiroyuki Sanada, care îl interpretează pe managerul de hotel și Shimazu Koji, în care Wick spune: „Noi doi am lăsat în urmă o viață bună cu mult timp în urmă, prietene”.

Într-o recenzie scrisă pentru The Independent, criticul Clarisse Loughrey susține că „în centrul tuturor, bineînțeles, se află Reeves, un tip al cărui dialog constă în cea mai mare parte din pauze dramatice urmate de multe cuvinte scurte. Supravegheate de coordonatorul de cascadorii Scott Rogers, secvențele de acțiune de aici pot fi descrise mai bine ca niște maratoane de masacru. Dialogul este la fel de substanțial, ca o ață de pânză de păianjen care leagă un șir de tancuri militare”.

Criticii au fost elogioşi la adresa filmului pentru care Keanu Reeves este din nou cap de afiş, ca asasin care luptă cu o grupare criminală internaţională. „Dacă toate filmele de acţiune ar fi coregrafiate atât de bine şi de curat”, spune Washington Post, deşi pentru unii, numărul mare de morţi (mai mult de 100 de morţi în timpul filmului) este puţin prea exagerat.

CITEȘTE ȘI: Box office SUA:"John Wick 4" a doborât recordul francizei în weekendul de deschidere cu încasări de 73,5 milioane de dolariWinona