Paul Grant, actorul din Marea Britanie care a jucat în filmele Star Wars și Harry Potter, a murit la vârsta de 56 de ani, după ce a fost găsit în stare de inconștiență în fața unei gări londoneze, potrivit presei britanice.

Actorul Paul GrantFoto: Patrick Scully / MirrorPix / Profimedia

Grant a fost găsit în fața gării King's Cross din nordul Londrei joi după-amiază. El a fost declarat mort luni la ora 3.49, dar fusese declarat anterior în moarte cerebrală, scrie The Guardian.

Cauza decesului nu a fost făcută publică, însă el a recunoscut în mai multe rânduri că are probleme cu băutura și cu drogurile:

Paul Grant a dezvăluit, cu doar câteva săptămâni înainte de a muri, că a „băut prea mult" și a recunoscut că a „făcut praf" banii câștigați din Star Wars, potrivit Daily Mail.

Actorul, într-un interviu realizat luna trecută chiar în gara King's Cross din Londra, a spus că și-a cheltuit banii pe prostituate și droguri. Grant spunea în acel interviu, cu o cutie de bere în mână, că este „ultima mea zi de băutură”, adăugând: „Trebuie să nu mai fac asta”.

Grant, care a jucat rolul unui Ewok în „Întoarcerea lui Jedi" și al unui spiriduș în "Harry Potter și Piatra Filosofală", a apărut ca unul dintre goblini în filmul clasic cult Labirintul din 1986, alături de David Bowie și Jennifer Connelly.

Printre celelalte filme în care a mai jucat se numără Legend, filmul lui Tom Cruise din 1985, și pelicula Willow din 1988.

Fiica sa, Sophie Jayne Grant, i-a confirmat decesul pentru Sky News: „Am inima frântă... Nicio fată nu merită să rămână fără tată... Era atât de cunoscut și iubit [pentru munca sa]. A plecat prea devreme".