Regele muzicii pop, Michael Jackson, va fi interpretat de nepotul acestuia, în vârstă de 26 de ani, Jaafar Jackson, în filmul biografic „Michael”, a anunțat luni studioul Lionsgate, relatează Reuters.

Michael Jackson va fi interpretat de Jaafar, unul dintre nepotii sau, intr-un film biograficFoto: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

„Michael” va explora „omul complicat care a devenit regele popului”, a spus Lionsgate într-un comunicat. Filmul va include „toate aspectele” din viața lui și cele mai remarcabile performanțe ale sale care l-au transformat într-un „idol în lumea muzicală”, se spune.

Producția va începe anul acesta, iar filmul va fi regizat de Antoine Fuqua și produs de Graham King, ambii spunând că Jaafar Jackson are o capacitate naturală de a-și imita unchiul și de a-l aduce pe acesta la viață.

Michael Jackson, acuzat de abuz sexual asupra minorilor

Lionsgate nu a abordat în mod direct unul dintre cele mai controversate aspecte ale vieții lui Jackson - procesul său privind acuzațiile de abuz sexual asupra copiilor în 2005 și acuzațiile suplimentare adus împotriva cântărețului și prezentate în documentarul din 2019, „Leaving Neverland”.

În 2005, Jackson a fost achitat de un juriu din California în dosarul abuzului sexual în care era implicat un băiat de 13 ani.

Documentarul din 2019 a prezentat relatările lui Wade Robson și James Safechuck, care au susținut că s-au împrietenit cu Jackson și au fost abuzați de acesta de la vârsta de 7, respectiv 10 ani, la începutul anilor 1990.

Familia Jackson a negat aceste acuzații.

Jaafar Jackson duce mai departe moștenirea artistică a familiei

Jackson a devenit un copil vedetă odată cu faima pe care a câștigat-o cu formația Jackson 5, formată din Jackie, Tito, Jermaine, Marlon și Michael, și a continuat o carieră solo care l-a făcut unul dintre cei mai faimoși oameni de pe planetă înainte de moartea sa în 2009, la vârsta de 50 de ani.

Jaafar Jackson este fiul fratelui mai mare al lui Michael Jackson, Jermaine Jackson, care este și cântăreț și producător.

„Jaafar îl întruchipează pe fiul meu”, a spus mama lui Michael Jackson, Katherine Jackson, în comunicatul de presă. „Este atât de minunat să-l văd ducând mai departe moștenirea artistică a familiei Jakson.”