Angelina Jolie îşi pregăteşte revenirea în cinema. După "The Eternals", în 2021, actriţa în vârstă de 47 de ani o va interpreta pe Maria Callas într-un film biografic despre soprana greacă. Acest lungmetraj va fi realizat de Pablo Larrain, nominalizat la Oscar pentru "No" în 2013.

Angelina Jolie și Brad Pitt în vremurile buneFoto: Alex Berliner/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Intitulat sobru "Maria", acest film, scris de scenaristul serialului "Peaky Blinders" Stevan Knight, spune "povestea tumultuoasă, frumoasă şi tragică a vieţii celei mai mari cântăreţe de operă din lume, reconstituită în timpul ultimelor ei zile la Paris în anii 1970", potrivit sinopsisului.

„A avea şansa de a combina două dintre cele mai personale pasiuni ale mele, cinema-ul şi opera, este un vis aşteptat de mult timp. Şi să-l fac cu Agelina, o artistă extrem de curajoasă şi curioasă, este o oportunitate fascinantă. Un adevărat cadou”, a declarat Pablo Larraín pentru Variety.

Soprana greacă de origine americană Maria Callas este una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de operă ale secolului al XX-lea. Născută la Manh attan în 1923, ea s-a pregătit în domeniul operei în Grecia la vârsta de 13 ani, înainte de a se stabili în Italia. De-a lungul anilor, cântăreaţa a trebuit să facă faţă miopiei care a lăsat-o aproape oarbă şi unor multiple scandaluri care i-au zdruncinat atât viaţa personală, cât şi cea profesională: rivalitatea ei cu cântăreaţa de operă italiană Renata Tebaldi sau aventura cu Aristotel Onassis - care s-a căsătorit ulterior cu Jacqueline Kennedy.

„Îmi iau foarte în serios responsabilitatea de a aduce viaţa şi moştenirea Mariei pe ecran. Voi face tot ce pot pentru a face faţă acestei provocări", a declarat Angelina Jolie pentru The Hollywood Reporter.

Pe lângă acest biopic, actriţa americană lucrează în prezent la post-producţia celui de-al cincilea film al său ca regizor, „Without Blood”, cu Salma Hayek şi Demian Bichir. (Sursa: News.ro)