Actorul american Brendan Fraser, care revine pe marele ecran într-un rol principal după o absenţă de nouă ani, a spus că personajul obez pe care îl interpretează în pelicula „The Whale” a reprezentat cea mai mare provocare din cariera sa, informează Reuters și Agerpres.

Brendan Fraser in „The Whale”Foto: A24 / Backgrid UK / Profimedia Images

Pelicula, regizată de Darren Aronofsky, a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, Brendan Fraser fiind deja considerat un favorit pentru o nominalizare la Oscar graţie personajului Charlie, un bărbat gay cu o greutate de 270 de kilograme, care încearcă în mod disperat să reia legătura cu fiica sa înstrăinată.

Pentru acest rol, actorul american a purtat un machiaj prostetic, a cărui aplicare poate dura până la şase ore şi care îl face să se mişte cu greutate în perimetrul locuinţei înghesuite şi dărăpănate a lui Charlie.

„A trebuit să învăţ pur şi simplu să mă mişc într-un fel nou. Am dezvoltat muşchi pe care nu ştiam că-i am”, le-a mărturisit Fraser reporterilor înaintea ceremoniei de pe covorul roşu.

„M-a făcut să-i apreciez pe cei ale căror corpuri sunt similare, pentru că am aflat că trebuie să fii o persoană incredibil de puternică pentru a trăi într-o astfel de formă fizică”, a mai spus el.

Despre ce este filmul „The Whale”

Pelicula este o adaptare a piesei omonime a dramaturgului Samuel D. Hunter, publicată în 2012, şi documentează declinul rapid al lui Charlie, o persoană blândă, care se străduieşte să se împace cu ideea decesului partenerului lui şi care mănâncă excesiv pe fondul stresului.

În ciuda suferinţei şi a angoasei, firea generoasă al lui Charlie, prizonier în spatele unui corp voluminos care îl face să respire cu dificultate, iese la iveală pe măsură ce acest personaj încearcă să reînvie relaţia cu fiica sa, o adolescentă dificilă, interpretată de o vedetă a serialului Stranger Things, Sadie Sink.

„Cred că Charlie este de departe cel mai eroic bărbat pe care l-am interpretat vreodată, întrucât superputerea lui este aceea de a vedea binele în alţii şi de a-l pune în evidenţă”, a spus Brendan Fraser.

Regizorul Darren Aronofsky, al cărui film The Wrestler a câştigat cel mai important trofeu al Festivalului de la Veneţia, Leul de Aur, în 2008, a spus că există o replică în scenariu („Oamenii sunt incapabili să rămână indiferenţi”) care l-a inspirat să realizeze filmul.

„Este cel mai important mesaj care poate fi lansat în lume în acest moment. Cu toţii tindem către cinism şi întuneric şi către renunţarea la speranţă. Este exact lucrul de care nu avem nevoie acum”', a spus Darren Aronofsky.

Brendon Fraser a fost măcinat de probleme personale în ultimul deceniu

Brendan Fraser a trecut la rândul său printr-o perioadă mai întunecată în ultimul deceniu, când zilele sale de glorie din pelicule precum The Mummy şi George of the Jungle păreau să fi fost date uitării.

„Arătam altfel în perioada aceea”, a spus el duminică.

Fraser în „George of the Jungle” (1997) (FOTO: United Archives / Profimedia Images)

Actorul a afirmat într-un interviu acordat în 2018 că a fost „trecut pe lista neagră” la Hollywood după ce a fost agresat sexual de un fost președinte al Asociației Presei Străine de la Hollywood (HFPA) și a reclamat incidentul organizației.

Fraser a spus că incidentul care a avut loc în 2003 l-a făcut să cadă într-o „spirală a depresiei” care a fost exacerbată de problemele sale fizice cauzate de faptul că făcea mereu cascadoriile pentru propriile filme.

El a mai dezvăluit că după ce a reclamat incidentul celor de la HFPA a fost rareori invitat la gala Golden Globes, asociația fiind cea care organizează evenimentul.

„Nu știu dacă acest lucru m-a făcut să cad în dizgrația grupului, a HFPA. Dar tăcerea era asurzitoare. Telefonul nu mai sună în cariera ta și te întrebi de ce. Sunt multe motive dar a fost acesta unul dintre ele? Cred că da”, a spus Brandon Fraser, adăugând că incidentul l-a făcut să se retragă din viața publică.

Fraser a fost apoi puternic afectat de despărțirea de soția sa, actrița Afton Smith, pe care a cunoscut-o în timpul filmărilor pentru George of the Jungle. Divorțul cuplului a fost finalizat în 2008 și o instanță i-a ordonat lui Fraser să plătească pensie alimentară și alocații pentru cei 3 copii ai cuplului.

În 2013 Fraser a cerut reducerea sumei anuale de 1,2 milioane de dolari fiindcă nu își mai permitea să o plătească din cauză că nu mai își găsea de muncă.

Darren Aronofsky a mărturisit că a petrecut un deceniu căutând actorul potrivit pentru rolul principal din The Whale şi că l-a distribuit pe Fraser după ce l-a văzut pe actorul american în trailerul unui film brazilian cu buget redus.

Brendan Fraser spune că a dat tot ceea ce avea mai bun în el pentru acest rol.

„Călătoria mea către punctul în care mă aflu acum a fost de a explora pe cât de multe personaje. Acest (rol) a prezentat cea mai mare provocare pentru mine”, a adăugat el.

The Whale și Fraser au fost ovaționați în picioare timp de 6 minute la Festivalul Internațional de Film de la Veneția unde filmul a fost prezentat în premieră.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, precum și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: