„S-ar putea să nu aflăm niciodată motivul crimei, dar nu ni se cere să dovedim motivul”, spune o procuroare în sala tribunalului, pe măsură ce intră în cadru și acuzatul, în noua serie scurtă britanică „You Donʼt Know Me / Eu, acuzatul”.

Procuroarea și acuzatulFoto: Netflix

Iar apoi înșiră o listă de dovezi care-i susțin acuzația. Urme din sângele victimei pe acuzat. Istoricul telefonului și înregistrări ale camerelor de luat vederi. Devastator.

Dar acuzatul, Hero, insistă în fața juriului că nu l-a ucis pe Jamil Issa, un vânzător de droguri din sudul Londrei, în ciuda dovezilor.

„Puteți vedea toate dovezile, dar tot nu veți înțelege nimic din ce s-a întâmplat”.

Inspirat dintr-o carte de Imran Mahmood - și folosind afirmația finală a acuzatului ca motto al narațiunii – serialul cu doar patru episoade reproduce și scene din viețile celor pe care scriitorul i-a reprezentat ani de zile ca avocat londonez.

Marea întrebare este: merită văzut?

Deoarece s-au adunat multe seriale și documentare despre crime din realitate pe toate platformele de streaming. Iar „You Donʼt Know Me” nu este nici măcar singurul serial de acest gen care este sau bate la poarta Top 10.

Dar nu este, totuși, doar o altă serie care se derulează într-o sală de judecată în jurul unei crime. Nu numai pentru că este britanică, iar acestea sunt bune doar dacă nu sunt foarte bune.

Un critic a scris că „You Donʼt Know Me” este un serial inteligent, chiar dacă este spus într-o manieră care pare a fi total nenecesară.

Iar abonații care au recomandat vizionarea au fost de aproape patru ori mai mulți decât cei care ne-au spus să-l evităm.

Surse: BGR , Decider