Acum 29 de ani, Steven Spielberg a cutremurat cinematografele din toată lumea cu „Jurassic Park”, prin uriașul salt în folosirea imaginilor create pe calculator, care au făcut ca momentul în care Tyrannosaurus Rex țâșnește printr-un gard să devină memorabil pentru decenii.

Jurassic World DominionFoto: jurassicword.com

Cei care se așteaptă ca noul (și ultimul) film din serie să aibă un impact tehnic asemănător vor fi dezamăgiți, apreciază ScreenAnarchy.

„Jurassic World Dominion” bifează câteva puncte și atât.

Dinozauri: bifat. Urmăriri nebunești: bifat. Comportament uluitor de prostesc atunci când o cere scenariul: bifat. Figuri familiare: bifat. Și dublu-bifat ca foarte important: reunirea echipei din „Jurassic Park” (Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum) cu aceea din „Jurassic World” (Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Isabell Sermon).

Au trecut patru ani de când insula din „Jurassic Park” și „Jurassic World” a scăpat de sub control, iar dinozaurii sunt acum liberi prin lume, provocând tot felul de necazuri.

Omenirea pare să facă față, mai mult sau mai puțin. Dar o nouă specie de lăcuste cu ADN preistoric se răspândește exponențial, devorând recoltele într-un ritm atât de alarmant încât foametea și depopularea globale bat la ușă.

Iar în spatele amenințării pare a se afla un miliardar aparent bine intenționat. Baza de cercetare a acestuia, o vale plină de dinozauri uriași din munții Dolomiți, este perfect închisă și controlată.

Dar când ceva poate să meargă rău, știți din celelalte filme că se găsesc oricând cel puțin cinci posibilități...

Structural, „JW Dominion” este diametral opus predecesorului „JW: Fallen Kingdom”. În acela, o primă parte standard face brusc loc unei a doua de groază, plină de idei și teme interesante.

De această dată avem o primă jumătate atrăgătoare, cu evoluții interesante și în care eroii se adună ca să lupte pentru viețile lor într-un mediu scăpat de sub control. Dacă vă plac personajele este ok, dar este un final lipsit de originalitate pentru serie, de fapt o colecție de scene similare din filmele anterioare.

În cele din urmă, așa stau lucrurile: dacă vreți dinozauri, urmăriri și fețe familiare, „Jurassic World Dominion” vi le oferă. Dacă vreți condimente, sânge și ceva surprize, căutați în altă parte.