Un serial TV despre ascensiunea lui Vladimir Putin. Se va numi "Toți oamenii de la Kremlin " și va fi realizat de producătorul Alexander Rodnyansky, nominalizat de două ori, care îl descrie drept "adevărata şi dramatica poveste a modului în care omul a avut astăzi puterea de a schimba lumea", potrivit La Stampa, citat de Rador.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia Images

Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de jurnalistul Mikhail Zygar, fost redactor-șef la TV Rain, un post de televiziune independent care a fost închis în prima săptămână a războiului din Ucraina, în centrul acestui "House of Cards" rusesc se află transformarea lui Putin, care din fost ofițer KGB, a reușit să devină unul dintre cei mai temuți bărbați din lume, şi tot ceea ce înseamnă viaţa şi jocurile de putere din culisele Kremlinului.

Dar mai presus de toate, o viziune interesantă a evenimentelor care l-au modelat pe președintele rus, aceleași care au dus la invadarea Ucrainei, începută pe 24 februarie.

"Într-un moment în care soarta Europei și a noii ordini mondiale se decide în timp real pe câmpul de luptă ucrainean, războiul care a zguduit bazele societății moderne a fost purtat de un singur om: Putin", a declarat Rodnyansky, explicând că serialul nu va trata doar intrigile diferitelor personaje implicate, ci va propune, în principal felul în care a evoluat modul de a gândi al lui Putin.

În ciuda faptului că reprimase mass-media, fostul agent KGB a început să facă curte Occidentul. Dar după războiul din Irak și așa-numitele revoluții colorate din Georgia și Ucraina, s-a simțit trădat. Iar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o consecinţă directă a acestui lucru.

"Toți oamenii președintelui" va arăta publicului internațional felul în care teoriile conspirației s-au inoculat în mintea lui Putin și cum oamenii din jurul lui i-au exploatat temerile și neîncrederea în valorile occidentale, pe care le-a considerat dintotdeauna nişte minciuni cinice.”.