O revistă americană de autoritate în domeniul divertisment - media oferă o prezentare a celor mai bune șapte filme difuzate de Netflix în aprilie. Nimic mai atrăgător pentru oricare împătimit al streamingului, dar... surpriză! Din cele șapte, doar trei pot fi văzute și în România. Iar calitatea lor lasă enorm de dorit.

În căutarea soldatului RyanFoto: Netflix

Luând de data aceasta ca arbitru respectatul iMDB.com, constatăm că unul singur are aprecieri de film foarte bun din partea spectatorilor, adică 8,6/10. Și nu este de mirare, deoarece este vorba despre „Saving Private Ryan”, film de Spielberg din1998 cu care a luat Oscarul Unul are calificativ 6,2/10 (cu alte cuvinte, doar dacă nu ai NIMIC altceva de făcut), iar al treilea un jalnic 4,7/10 – adică „să nu cumva să-l vezi!”.

Greu de înțeles de ce apar aici. Mi-e și frică să-mi imaginez ce calificative au cele care nu sunt incluse în „lista celor mai bune filme adăugate în aprilie”. Nu e frumos din partea ta, Netflix, cel puțin pentru abonații români...

Saving Private Ryan / Salvându-l pe soldatul Ryan – 8,6 iMDB

Steven Spielberg a câștigat al doilea Oscar pentru cel mai bun regizor cu acest film considerat a fi cea mai bună frescă din al doilea război mondial.

Tom Hanks (foto) este un căpitan din armata americană însărcinat să facă o echipă cu care să-l găsească pe soldatul Jack Ryan (Matt Damon) puțin după invazia în Normandia, pentru că guvernul vrea ca măcar acesta să revină acasă, după ce toți frații lui au fost uciși în război.

Urmărind călătoria grupului lui Hanks, filmul le descrie spectatorilor multe din ororile războiului. Într-adevăr, un film care merită din plin să fie văzut sau revăzut.

Ouija: Origin of Evil / Ouija – 6,8 iMDB

Vreți să trageți o spaimă bună? În „Ouija: Origin of Evil”, o tânără văduvă lucrează ca medium la domiciliu cu cele două fiice ale sale, cu o placă Ouija. Dar când încep să fie contactate spirite adevărate, lucrurile iau o întorsătură terifiantă.

The Bubble / Bula – 4,7/10

Poate vreți mai degrabă să râdeți, așa că încercați cu „The Bubble”. Este un film original Netflix despre o producție de succes uriaș la care încearcă să se filmeze o urmare în toiul pandemiei, toți actorii și echipa de filmare fiind la un loc în carantină într-un hotel. Se declanșează o adevărată nebunie.

Să amintim, pentru cei care știu să păcălească VPN, și celelalte filme care sunt recomandate spectatorilor americani sau din alte părți: Argo (film de Oscar de Ben Affleck), Blade II (de Guillermo del Torro, cu Wesley Snipes), Her (cu Joaquin Phoenix), Love Actually (cu Hugh Grant și Emma Thompson). Sună ceva mai bine, nu?

Surse: The Wrap, iMDB