„Uncharted”, regizat de Ruben Fleischer, cu actorul britanic Tom Holland în rol principal, a strâns 44,1 milioane de dolari în weekendul de lansare în Statele Unite, peste așteptările specialiștilor, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Mark Wahlberg si Tom Holland in „Uncharted”Foto: Moviestore Collection Ltd / Alamy / Profimedia Images

Se aşteaptă ca adaptarea jocului video, produsă de Sony, să genereze venituri de 52 de milioane de dolari din 4.275 de cinematografe până luni.

De-a lungul weekend-ului, filmul a avut venituri de 55,4 milioane de dolari în 62 de ţări şi a depăşit 100 de milioane de dolari la nivel mondial. Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor „Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada.

Death on the Nile, în coborâre la box office-ul american

Filmul de aventuri „Dog” (United Artists Releasing) cu Channing Tatum s-a clasat pe locul doi cu 15,1 milioane de dolari din 3.677 de cinematografe. Cu un buget de 15 milioane de dolari, „Dog” este deja un câştigător pentru Tatum, care a regizat filmul cu Reid Carolin, ca şi MGM, care a produs filmul alături de FilmNation Entertainment.

„Spider-Man: No Way Home” (Sony), al treilea cu Tom Holland în rol principal, a urcat un loc, până pe trei, în al zecelea weekend de la premieră. Lungmetrajul a strâns încasări de 7,6 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

„Death on the Nile” (20th Century Fox), adaptarea după celebrul roman al Agathei Christie, vizionat în 3.280 de cinematografe, cu şi în regia lui Kenneth Branagh, a coborât trei locuri în clasament, până pe patru, cu încasări de 6,2 milioane de dolari.

Comedia „Jackass Forever” (Paramount Pictures), regizat de Jeff Tremaine, cu Jason „Wee Man” Acuña, Johnny Knoxville, Steve-O, Tory Belleci, Sean McInerney, Davon Wilson, Eric Manaka şi Zach Holmes în distribuţie, a coborât trei locuri, până pe cinci, în al treilea weekend de la lansare. Filmul a avut încasări de 5,2 milioane de dolari.

Filmele care completează topul

Comedia romantică „Marry Me” (Universal), cu Jennifer Lopez şi Owen Wilson, a coborât trei locuri în top, până pe şase, după ce a fost vizionat în 3.643 de cinematografe şi a avut încasări de 3,6 milioane de dolari.

Animaţia „Sing 2” (Universal Pictures) a coborât un loc, până pe şapte, în al nouălea weekend de la debut, cu încasări de 2,8 milioane de dolari.

Filmul horror „Scream” (Paramount Pictures), cu Neve Campbell şi Courteney Cox în distribuţie, a ajuns pe locul opt, în al şaselea weekend de la lansare. Producţia a avut venituri de 1,9 milioane de dolari.

Thrillerul de acţiune cu Liam Neeson „Blacklight” (distribuit de Briarcliff Entertainment) a coborât patru locuri, în al doilea weekende de la premieră, până pe cinci, şi a generat venituri de 1,7 milioane de dolari.

Filmul horror „The Cursed” (LD Entertainment), regizat de Sean Ellis, cu Boyd Holbrook, a debutat pe locul zece în clasamentul nord-american, cu 1,7 milioane de dolari.

Pentru mai multe știri și anunțuri din lumea cinematografiei poți vedea Nerd Alert-ul de weekendul acesta: