Filmul american "Death on the Nile" (Moarte pe Nil), adaptare după romanul omonim semnat de Agatha Christie, cu vedeta israeliană Gal Gadot într-unul din rolurile principale, a fost interzis în Kuweit, conform unui anunţ făcut duminică de autorităţile acestui stat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un purtător de cuvânt al Ministerului kuweitian al Informaţiei, Anouar Mourad, a confirmat pentru AFP o informaţie apărută în presa locală, conform căreia filmul realizat de Kenneth Branagh, care va fi lansat în curând în mai multe ţări, nu va primi autorizaţia de rulare în cinematografele din Kuweit, fără a explica însă motivele acestei interdicţii.

Conform jurnalului kuweitian Al-Qabas, această decizie a fost luată în urma apelului la boicot lansat pe reţelele de socializare de mai mulţi internauţi, după ce actriţa Gal Gadot a apărat ofensiva sângeroasă declanşată de Israel împotriva enclavei palestiniene Gaza în vara lui 2014.

În timpul acestei ofensive, care a dus la moartea a cel puţin 2.251 de palestinieni, majoritatea civili, şi respectiv a 74 de israelieni, în principal soldaţi, Gal Gadot lăudase pe Facebook armata israeliană şi atacase organizaţia Hamas, aflată la putere în Gaza.

Ca un semnal de susţinere a cauzei palestiniene, Kuweitul refuză normalizarea relaţiilor cu Israelul, contrar mai multor state arabe din regiune care au semnat în aceşti ultimi ani acorduri cu Tel Avivul. La 15 septembrie 2020, Emiratele Arabe Unite şi Bahreinul au devenit primele ţări din Golf care şi-au normalizat în mod public relaţiile cu Israelul, sub impulsul oferit de Washington.