Repovestind dezastrul din 1996 de pe cel mai înalt munte din lume, care a curmat opt vieți, regizorul nu ezită să prezinte seria de evenimente nefericite care i-a afectat pe protagoniști și pe cei dragi de acasă, dar reușește și să ofere un thriller de supraviețuire vibrant, care te ține pe marginea scaunului, scrie We Got This Covered.

Privind spre EverestFoto: HBO

O cavalcadă de nume mari într-o poveste desprinsă din realitate, mai ales poleită parcă cu lipici pentru succes, pare o adevărată provocare venită de la „vechea școală” a filmului.

Este tot mai rar ca o producție cu buget mare să nu fie gândită ca locomotivă pentru o franciză, iar „Everest” al lui Baltasar Kormákur este un exemplu strălucitor de dramă cinematografică populată cu vedete.

Performanțele actoricești sunt și ele garantate de prezența lui Jason Clarke, Jake Gyllenhall, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Emily Watson, Michael Kelly, Keira Knightley, Sam Worthington și alții.

Dar scenele de luptă cu muntele sunt cele care provoacă cele mai mari senzații și tensiuni. „Everest” a generat încasări de 203 milioane de dolari în 2015, iar acum adună noi spectatori și urcă în audiențe în streaming, fiind unul din cele mai urmărite filme pe plan global în săptămâna trecută.