Este unul din cele mai vizionate filme de acțiune, dar fanii au dezbătut ani de zile dacă este un film de Crăciun sau nu. Die Hard a fost lansat în VARA lui 1988, dar acțiunea trepidantă are loc în ajunul Crăciunului și este chiar prilejuită de eveniment.

Bruce WillisFoto: captura tv

YouGov a trebuit în cele din urmă să facă, după mai bine de 30 de ani, un sondaj pe această temă, iar rezultatul este relatat de Express.

Ca și la Brexit, rezultatul a fost foarte strâns, cei 2.000 de britanici fiind foarte împărțiți: 47% au spus că nu este un film de Crăciun, dar 44% au spus că este.

Ca și în alte împrejurări, diferențele de opinie au fost mai mari între sexe, 50% dintre bărbați spunând că Bruce Willis joacă într-un film de Crăciun, față de doar 37% dintre femei.

Sondajul a evidențiat că britanicii sunt la fel de nehotărâți cu privire la genul lui Die Hard ca și dacă a servi sau nu varză de Bruxelles la masa de Crăciun sau a urmări sau nu mesajul de Crăciun al reginei.

De ce nu pot fi britanicii de acord?

Principalul motiv este că 72% dintre cei care cred că este un film de Crăciun o fac pentru că acțiunea are loc în timpul unei petreceri de Crăciun.

Dintre ceilalți, aproape 50% spun că nu este un motiv suficient ca să facă parte din acea categorie, iar 37% spun că nu este un film de Crăciun pentru că este deja în categoria filmelor de acțiune.

Criticul de film James Knight a cântărit opiniile: „Die Hard este un film de Crăciun, dar nu a început așa. Când a fost lansat în vara lui 1988, cred că nimeni nu a gândit că ar fi un film pentru Sărbători. Sigur că este plasat ca atare, dar nu este în niciun caz cald și mângâietor. Dar fanii l-au reinterpretat cu timpul și-l văd acum drept un clasic al perioadei festive. Asta e grozav la filmele excepționale: nu trebuie să fie într-o singură categorie”.