Olivia Colman, actrița britanică care a câștigat premiul Oscar și două Globuri de Aur, vorbește într-un interviu pentru The Guardian despre rolul pe care îl joacă într-o nouă dramă TV după un scenariu scris chiar de soțul ei Ed Sinclair. ”The Landscapers” va avea premiera în decembrie pe micile ecrane și are la bază o poveste reală despre doi criminali, soț și soție.

Olivia Colman in The Crown (Netflix)Foto: Hotnews

Olivia Colman a câștigat Globul de Aur și premiul Oscar (2019) pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea rolului Reginei Anne din pelicula ”The Favourite”, în regia lui Yorgos Lanthimos.

Discursul ei de acceptare a premiului, în care povestea că a fost mulți ani menajeră și a visat adesea la un astfel de moment de glorie, a devenit viral, dar ceea ce avea să-i aducă faima pentru publicul larg este rolul Reginei Elizabeth a II a în două serii ale dramei TV ” The Crown”. Pentru această interpretare a fost recompensată cu Globul de Aur și premiul Emmy.

Anul acesta, actrița a lucrat la două producții: ”The Landscapers”, după un scenariu scris de soțul ei și ”The Lost Daughter”, bazat pe un roman al scriitoarei Elena Ferrante.

Soțului său i-a venit ideea de scenariu după de a citit un articol despre un cuplu care a fost condamnat pentru uciderea părinților soției.

Susan și Christopher Edwards au fost condamnați la închisoare pe viață, după 16 ani de la uciderea celor doi părinți, în 1998. Ucigașii au îngropat cadavrele în grădina casei din Nottinghamshire și s-au mutat în Franța unde au dus o viață ruptă de realitate, în proximitatea unor staruri de la Hollywood.

În ”The Lost Daughter”, Colman joacă rolul unei traducătoare a lui Dante.

Întrebată cum abordează rolul unor personaje reale, Colman a mărturisit că i-a fost mult mai ușor să joace rolul unei criminale (Susan) decât pe cel al reginei Elizabeth. A fost foarte emoționată, plângea la toate scenele emoționante, astfel încât a trebuit să poarte tot timpul o cască în ureche în caz că uita replicile.

“Rolul Reginei a fost cel mai stresant rol pe care l-am jucat vreodată. Pentru că toată lumea avea ceva de comentat”.

Landscapers va fi lansat pe Sky Atlantic și HBO pe 7 decembrie, în timp ce The Lost Daughter va fi în cinematografe din 17 decembrie și pe Netflix din 31 decembrie.