Vremea devine tot mai rece, iar zilele mai scurte și serile mai întunecate dau senzația că vălul dintre lumi începe să se ridice treptat. Sau este doar impresia dată de dovlecii înspăimântători din plastic care cuceresc treptat magazinele, dar cu siguranță este acel timp când groaza se extinde, scrie Life Hacker. Mai bine s-o înfruntăm în fața televizorului, când îl oprim dispare...

Filme HorrorFoto: captura Netflix

Brand New Cherry Flavor / Noua aromă de cireșe

Lisa Nova este nou-venită la Los Angeles și hotărâtă să-și regizeze propriul film. Este trădată de cineva în care n-ar fi trebuit să aibă încredere și pornirea ei de răzbunare o trimite într-o lume nepământeană și halucinantă de zombi, blesteme și feline stranii.

Filmul este evident mândru de propria-i ciudățenie care se traduce parcă dintr-un film italian de groază turnat în culori și lumini explozive.

Dark / Secrete

Un caz aparent simplu de copii dispăruți dintr-un oraș din Germania evoluează într-unul care implică mai multe generații din patru familii.

Misterul din sistemul de peșteri de sub centrala energetică nucleară locală este legat de secrete întunecate pe care fiecare familie (și întreg orașul) le ascunde de decenii.

Personajele nu vizitează trecutul doar metaforic, ci chiar la propriu, iar elementul de călătorie în timp amplifică complicatele senzații de groază ale filmului. A fost primul import din Germania al lui Netflix.

Castlevania

Există unele anime chiar tari de groază, dar foarte puține la fel ca această adaptare după un joc video. Primele episoade decurg frumos: în 1445, Lisa, interesată de studiul vampirilor, face un fel de parteneriat cu Vlad Țepes, aka Dracula; cu ceva ani mai târziu, Lisa este arsă pe rug de șefi ai bisericii.

Dracula pornește într-o răzbunare sângeroasă a dragostei pierdute, desfășurată pe patru sezoane de animație frumoasă și dramă sângeroasă de familie.

Serialul s-a terminat, dar se pare că este în lucru un spin-off în timpul revoluției franceze.

Ghoul / Strigoiul

Într-un apropiat viitor distopic, Nida, ofițer loial al regimului, este trimisă să interogheze un prizonier dintr-un centru de detenție.

Odată începute, lucrurile devin stranii, captivul preia frâiele jocului și le scoate la lumină paznicilor multe din secretele lor cele mai tenebroase.

Este de-a dreptul terifiant datorită elementelor supranaturale, dar filmul are și substanță reală în critica puțin disimulată a autoritarismului în general și a sentimentului anti-musulman modern în special.