Iată câteva dintre replicile memorabile ale lui Jean-Paul Belmondo dintre cele aproximativ 75 de filme ale sale selectate de AFP:

Jean-Paul BelmondoFoto: Captura YouTube

- "A bout de souffle", de Jean-Luc Godard (1960): "Dacă nu-ți place marea, dacă nu-ți plac munții, dacă nu-ți place orașul ... du-te dracului!"

- "Un singe en hiver"de Henri Verneuil (1962): „O paella fără crustacee este ca un copan fără usturoi, un escroc fără rozetă: ceva care îi displace lui Dumnezeu!”

- „L’Homme de Rio”, de Philippe de Broca (1964): „Părăsirea țării sale, a familiei sale, a armatei sale, a prietenilor săi, traversând oceanele pentru a vedea o fetiță care se aruncă în zgomotul de oale și tigăi, asta pare pentru tine normal? "

- "Cent mille dollars au soleil", de Henri Verneuil (1964): „Când cele 130 de kilograme spun anumite lucruri, cele 60 de kilograme le ascultă”.

- "La sirène du Mississipi", de François Truffaut (1969): - Jean-Paul Belmondo: „Când mă uit la tine, este o durere” - Catherine Deneuve: „Totuși ieri ai spus că este o bucurie” - Jean-Paul Belmondo: „Este o bucurie și o suferință”.

- „Borsalino”, de Jacques Deray (1970): - Alain Delon: „François, de ce pleci?” - Jean-Paul Belmondo: „Pentru că suntem doi”.

- "Docteur Popaul", de Claude Chabrol (1972): „M-am săturat să fiu iubit pentru mine, aș vrea să fiu iubit pentru banii mei”.

- "Flic ou voyou", de Georges Lautner (1979): „Știu că nu l-ai omorât pe celălalt prost! Dar ai avut și alții împușcați, oricum! Cei douăzeci de ani pe care îi vei lua, este mica medalie a muncii pe care ți-o vom oferi. "

- "Le Gignolo", de Georges Lautner (1980): "Știi care este diferența dintre un escroc și un hoț? Un hoț, din când în când, se odihnește".

- "Itinéraire d'un enfant gâté", de Claude Lelouch (1988): "Cel mai bun mod de a-i face pe oameni să creadă că știi că totul, este să nu să pari niciodată surprins. Deoarece, adesea, dacă ai o față de om surprins, este un defect (...) Este uimitor, dar nu ar trebui să te surprindă ”.