Netflix e plin cu o sumedenie de filme, de la producții ale studiourilor la unele proprii, așa că alegerea e mereu dificilă. HowToGeek propune o selecție, din care le prezentăm pe cele care sunt disponibile și în România. Dacă nu le-ați văzut până acum, weekend plăcut!

The Social NetworkFoto: TNT TV

Crimson Peak

Regizorul Guillermo del Toro crează o versiune personală de horor gotic vintage. În 1887, vedeta Mia Wasikowska este o tânără romancieră plină de speranțe care se aruncă în propria poveste cu fantome când se mărită cu un baronet englez (Tom Hiddleston) și se mută în conacul lui îndepărtat și decrepit. Jessica Chastain este întruparea perfectă a răului în rolul surorii geloase a baronetului. Del Toro surprinde cu măiestrie atmosfera sinistră din vechi clasice ca Wuthering Heights sau Rebecca al lui Alfred Hitchcock.

Enola Holmes

Acest original Netflix, care ar putea fi și un succes de răsunet în cinematografe, este o poveste dinamică și încântătoare despre sora cea tânără a strălucitului detectiv Shelock Holmes (Henry Cavill). Millie Bobby Brown, vedeta din Stranger Things, o joacă cu umor și carismă pe Enola, care sfidează tiparele vremii pentru tinerele femei aventurându-se în propriile investigații. Un film plin de acțiune și umor.

Marriage Story

Scenarist și regizor, Noah Baumbach și-a reprodus experiențe personale dureroase în Marriage Story, o dramă emoțională. Scarlett Johansson și Adam Driver dau viață unui cuplu aparent fericit, care se separă și decid un divorț amiabil. Dar procesul scoate la iveală tensiuni și resentimente îndelung înăbușite, iar Baumbach dă atenție egală suferințelor amândurora. Este o dramă răscolitoare care împarte simpatii (și responsabilități) ambelor părți.

Scott Pilgrim vs. The World

Un din cele mai bune comedii de pe Netflix, filmul lui Edgar Wright este un omagiu ingenios adus jocurilor video și benzilor desenate, încorporând elemente stilistice din ambele. Michael Cera joacă rolul principal, un muzician comod care trebuie să-i învingă pe „cei șapte foști răi” ai posibilei iubite Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) înainte de a fi împreună cu ea.

The Social Network

Drama din 2010 a lui David Fincher despre înființarea Facebook se dovedește tot mai relevantă cu trecerea timpului. Filmul îl descrie pe fondatorul Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), un narcisist nemilos în căutare disperată de atenție și dispus să facă orice pentru a-și promova afacerea. Scenariul lui Aaron Sorkin vine cu dialoguri tăioase și inteligente, iar povestea se concentrează în mod egal pe procesul de edificare a unei corporații și pe personalitățile volatile din spatele ei.

Spotlight

Câștigător al mai multor Oscaruri (inclusiv pentru cel mai bun film), filmul regizorului Tom McCarthy spune povestea puternică și adevărată a investigației efectuate de ziarul The Boston Globe privind abuzurile asupra copiilor comise de membri ai Bisericii Catolice. O distribuție stelară, cu Mark Ruffalo, Rachel McAdams și Michael Keaton, aduce în prim plan latura umană a unei lupte îndârjite între instituții monolitice.