Organizatorii celei de-a 20-a ediții a Festivalul internațional de film Transilvania (TIFF) au lansat spotul oficial al festivalului de anul acesta, un videoclip cu daci și Stanley Kubrick.

Editia din 2021 a TIFF va avea loc între 23 iulie si 1 augustFoto: Captura video

„Pentru campania video a celei de-a 20-a ediții, ne-am gândit să revizităm începuturile TIFF-ului și să ne întoarcem în timp la primul an de festival, doar că dintr-o eroare în sistem nu am ajuns în 2002 la Cluj-Napoca, ci cu 2002 ani în urmă, în Napoca”, a declarat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, despre videoclip.

„Într-o perioadă în care se practică rescrierea istoriei (nu că filmele istorice n-ar fi făcut asta dintotdeauna) și pentru că orice călătorie în timp predispune la anacronisme, ne-am jucat și noi în spot, imaginând - cu umor și cinefilie - un alt început de festival. Unul din vremuri străvechi, cu daci care mănâncă floricele din kürtőskalács și - ta-dam! - se uită la Dacii lui Sergiu Nicolaescu, proiectat pe misteriosul monolit extraterestru împrumutat din Odiseea spațială a lui Kubrick”, a explicat acesta.

Filmările au avut loc la situl arheologic Cuptoarele Dacice din Medieșu Aurit și în Pădurea Hoia din Cluj.

Ediția din 2021 a TIFF va avea loc în perioada 23 iulie - 1 august.