Nici nu s-au stins bine ecourile galei Premiilor Oscar, că americanii au și anunțat un remake al uneia dintre cele mai apreciate pelicule semnată de danezul Thomas Vinterberg: ”Another Round”.

Another RoundFoto: Samuel Goldwyn Films / Everett / Profimedia

Astfel, fanii filmului danez care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin vor avea ocazia să vadă o versiune în limba engleză, avându-l în rolul principal pe celebrul Leonardo DiCaprio în locul lui Mads Mikkelsen (nu la fel de celebru, dar foarte cunoscut mai ales pentru publicul european care și-l amintește de la primul său mare succes regizat tot de Vinterberg- The Hunt, 2012).

Filmul danez ”Another Round”, situat la granița dintre dramă și comedie, spune povestea unui experiment pus la cale de un grup de profesori care se apucă de băut, în tentativa de a testa teoria unui pisihiatru norvegian care pretinde că oamenii au în sânge o cantitate mai mică de alcool decât cea necesară.

Leonardo DiCaprio va juca rolul principal al profesorului care ia parte la experiment alături de amicii săi, pe fondul unei crize existențiale care îi afectează atât viața profesională, cât și pe cea conjugală.

Directorul și scenaristul acestui remake nu au fost încă anunțați, însă regizorul danez Vinterberg a precizat că nu va fi implicat în proiect, dar este și el curios să vadă versiunea în limba engleză. Vinterberg a mai spus că Leonardo DiCaprio este un foarte bun actor care a luat mereu decizii inteligente cu privire la cariera sa.

”Acum povestea este în mâinile celui mai bun actor la care te poți gândi și, pe lângă faptul că este un actor strălucit, a făcut alegeri foarte inteligente de-a lungul carierei sale. Cred că e multă integritate în opțiunile sale. Sunt extrem de încrezător și curios ce vor face”, a spus regizorul danez, citat de The Guardian.